udrih_samo22_troha_robert9_vukusic_vedran11NLB LIGA
Sutra odluka o žalbi Cibone

Regionalna NLB liga dobila je danas žalbu koju je Cibona uložila po završetku finalne utakmice završnog turnira protiv Partizana i ona će biti razmatrana sutra.

U saopštenju lige navodi se da će Komisija za takmičenje, na čelu sa predsednikom Josipom Bilićem, žalbu razmatrati samo ukoliko danas stigne i potvrda da je Cibona uplatila predviđenu taksu.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 10. kola Superlige Srbije

Cibona se žalila na materijalnu povredu pravila igre, jer se u trenutku kada je Dušan Kecman šest desetinki sekunde pre kraja šutirao na trenu nalazilo više ljudi koji su sa igračima domaćeg tima počeli da slave pobedu.

Cibona smatra da su arbitri, u skladu sa pravilima, morali da dosude tehničku grešsku, što bi značilo da Partizan ima dva slobodna bacanja i loptu sa strane.

Povezana vest:  Miler: Evropska košarka je izazov za mene

Da su, međutim, sudije dosledno primenile pravila, tehničke greške bi bile dosuđene svima koji su ušli na teren, što bi značilo da bi igrači Partizana šutirali ne dva, već mnogo više slobodnih bacanja.

Iz ureda NLB lige kratko su nam poručili da je Cibonina žalba zaprimljena i da će, ako u ligu stignu potvrde o novčanoj uplati Cibone na ime žalbe, stručno povjerenstvo, na čelu s povjerenikom za natjecanje NLB lige Josipom Bilićem, razmatrati o itavom sluaju. Iz NLB lige, naravno, nisu željeli prejudicirati kakva bi mogla biti odluka. Iako se u prvim najavama govorili da bi odluku mogli donijeti već danas, iz ureda NLB lige poručili su da će odluka o ~albi ipak biti donesena u utorak ujutro.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA – GRČKA, 1998, Kompletni rezultati na SP u Grčkoj 1998.