dule vujosevic par oliVujošević: Bolje u polufinalu sa Cedevitom nego sa Zvezdom

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da bi više voleo da u polufinalu završnog turnira Jadranske lige igra protiv Cedevite nego protiv Crvene zvezde.
-Osnovna ambicija je da sledeće godine igramo Evroligu i to ćemo lakše ostvariti ako budemo treći na tabeli. Zvezda će kao prvoplasirana izabrati da organizuje završni turnir, igraće se u Beogradu i prema pravilima, ako uplati 150.000 evra imaće 95 odsto ulaznica za svoje navijače, tako da je bolje da igramo sa Cedevitom u polufinalu nego sa Zvezdom – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u beogradskoj hali Pionir.
U svom izlaganju, koje je trajalo više od sat i po vremena, Vujošević je rekao da njegova ekipa neće bežati od protivnika.
-Neće biti ni najmanje lako sa Cedevitom, a nećemo bežati ni od Crvene zvezde – dodao je on.
Košarkaši Partizana sutra od 20.45 u hali Pionir igraju protiv Cedevite, utakmicu poslednjeg 26. kola Jadranske lige. Crno-belima je potrebna pobeda kako bi obezbedili treće mesto, a taj plasman mogla bi da im donese i Crvena zvezda, ako danas pobedi Cibonu. Zvezda je prva, Cedevita druga na tabeli, a Cibona četvrta.
Na završnom turniru, u polufinalu igraće prvoplasirana ekipa protiv četvrtog tima i drugi protiv trećeg. Finalisti „fajnal fora“ igraće u Evroligi sledeće sezone.
Vujošević je rekao da se nada da će u sutrašnjoj utakmici sa Cedevitom „sve biti regularno“, jer bi za ljude koji vode regionalno takmičenje „najkomotnije bilo da u Evroligu odu jedan srpski i jedan hrvatski klub“.
-Zvezdina pobeda bi praktično devalvirala vrednost naše utakmice sa Cedevitom, ali Zvezda gleda svoja posla. Čekaju Uniks u sredu (u Evrokupu) i u duel sa Cibonom će svesno ili nesvesno imati određene kalkulacije – kazao je on.
Trener Partizana rekao je da očekuje da se američki košarkaš Tarens Kinsi u sredu vrati u klub, kada je i prvobitno bilo planirano, kao i da ta situacija pravi složeniji problem klubu. Kinsi je povredio skočni zglob, pa je otišao u SAD po mišljenje lekara, koji je rekao da je zbog povrede završio sezonu.
-Imamo strah da li će se Kisi vratiti ali ja, kao i svi u klubu, očekujem da hoće. On je pod ugovorom i njemu se najmanje kasnilo sa plaćanjem. Ne želim da pravim teoriju zavere da neko stimuliše njegovog menadžera, koji je pre mesec dana predlagao da se saradnja produži i sledeće godine, da se ponaša ovako kako se ponaša – rekao je on.
Prema njegovim rečima „nije ni moralno ni vešto ako Kinsi pod plaštom povrede želi da ode zbog finansija“.
Vujošević je opširno govorio i o njegovom sukobu sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem i posebno istakao da u tome nema ničega ličnog.
-Trenirali smo zajedno u pionirima Partizana, nismo imali pojma, Zvezda nas je tada dobijala sa 50, 60 razlike. Znamo se od tada, kakve su to priče pretvaranja u lični sukob. Ovo nije ništa lično, ja ne mrzim Zvezdu – rekao je Vujošević.
Trener košarkaša Partizana upoređivao je sponzorstva državnih firmi celokupnih sportskih društava Crvene zvezde i Partizana, a posebno je isticao fudbalske klubove.
-Znam da je frustracija toliko godina gledati nekome u leđa, tražim od države da izbalansira, da se kaže da li smo građani drugog reda – rekao je Vujošević, koji je i predsednik sportskog društva Partizan.
-Partizan propada, jedim delom i greškama ljudi koji ga vode, ali I odnosom države prema njemu. Ne želim da to prođe nemo, ili uz aplauze. Ne vidim šta njima smeta moj pokušaj da se na ovakav način izborim da moji igrači budu plaćeni. Partizan je dugogodišnji šampion i normalno je da dobije veću pomoć nego što su naši ugovori – rekao je on.
Trener šampiona Srbije i Jadranske lige rekao je da ovakav rivalitet dva najveća srpska kluba nije dobar.
-Zvezda je po papirima Čovićev privatan klub, kako onda država tako pomaže. Ovakav rivalitet Zvezde i Partizana nije dobar za košarku, on nastaje iz toga što narod vidi kako država odvaja za sponzorstva – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Vujošević: Zadovoljan sam igrom, svestan sam oscilacija