IMG 7141

 

Crvena zvezda sa plus 11 na revanš u Kazanju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu ruski Uniks sa 63:52 (15:18, 20:15, 15:15, 13:4), u prvoj polufinalnoj utakmici Evrokupa. Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Jaka Blažič sa 15 poena, Raško Katić postigao je 14, Čarsls Dženkins dodao je 10 poena, koliko je ubacio i Tadija Dragićević, ali je imao i 11 skokova. 
U ekipi Uniksa Endrju Gaudlok bio je najefikasniji sa 18 poena i on je jedini igrač u ruskom timu koji je postigao dvocifreni broj poena. Vladimir Veremenko i Čak Eidson dodali su po sedam poena. Revanš utakmica igra se 9. aprila u Kazanju. 
U drugom polufinalu igraju Valensija i Nižnji Novgorod, a španski tim sinoć je u prvom meču pobedio sa 84:75. Utakmicu u Beogradskoj areni posmatralo je 22.736 navijača. 
U poluvremenu utakmice Zvezda je obeležila 40 godina od osvajanja Kupa pobednika kupova, a deo igrača koji su učestvovali u tom uspehu izašli su na parket Beogradske arene. Pioniri beogradskog kluba uručili su tadašnjem kapitenu crveno-belih Draganu Kapičiću repliku pehara. 
Uniks je na početku utakmice poveo, zahvaljujući Gaudloku, Zvezda je preko Blažiča i Bobana Marjanovića ostala u igri, ali je ruski tim dobrom igrom uspeo da stekne šest poena razlike 18:12. Crveno-beli su na to odgovorili serijom od 13:1 i sredinom druge četvrtine poveli sa 25:19. 
Seriju domaćih je sa pet vezanih poena prekinuo Gaudlok, a na 26:26 izjednačio je Dmitrij Sokolov. U tim trenucima ruski tim igrao je bolje u odbrani, pa je posle „trojke“ Kostasa Kajmakoglua i poena Gaudloka poveo sa 31:28. U završnici se razigrao Blažič i sa pet uzastopnih poena ponovo doveo svoj tim u vođstvo, 35:33. 
U prvom delu meča Blažič je bio najefikasniji u Zvezdi sa 12, a Gaudlok u Uniksu sa 13 poena. Zvezda je mnogo bolje igrala u trećoj četvrtini, predvođena Blažičem, ali i uz poene Dragićevića i Katića, stekla je devet poena prednosti 48:39. Uniks je odgovorio serijom od 7:0, ali su crveno-beli do kraja deonice uspeli da sačuvaju prednost. 
Zvezda je dobro ičvrsto igrala u odbrani u četvrtoj četvrtini, poene su postizali Dragićević, Katić i Dženkins, za vođstvo od 61:48, a prve poene u tom delu igre Uniks je postigao dva minuta pre kraja utakmice, kada je Gaudlok pogodio „trojku“. 
Ekipa Dejana Radonjića je do kraja sačuvala vođstvo i u revanšu u Kazanju će braniti 11 poena prednosti. 

Povezana vest:  Milojević: Nikome nije lako da dodje do pobede u Nišu

 

PHOTO: Antonio Ahel/ATA IMAGES