radonjic cz unix

Radonjić: Pobedili smo velikog protivnika

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je fenomenalna odbrana crveno-belih odlučila pobednika u prvom meču polufinala Evrokupa protiv Uniksa iz Kazanja.
Predstavnik Srbije odlazi na revanš u Rusiju sa plus 11 poena, nakon što je večeras u beogradskoj Kombank areni slavio rezultatom 63:52.
-Na početku smo dopustili dosta prostora Gaudloku, on je to jako dobro koristio. Delovalo je da ćemo ga teško zaustaviti, ali smo u nastavku odigrali briljantu odbranu što je odlučilo meč. Navijači su preneli veliku energiju na teren. Savladali smo velikog rivala, ima još jedan meč da se odigra i bilo bi lepo da neke stvari ponovimo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča. 
On je upozorio da njegov tim ne sme da se opusti, iako niko nije očekivao da će Zvezda na revanš ići sa 11 poena razlike.
-Bespoštedno smo se borili i ostavili srce na terenu. Razlika je velika u odnosu na očekivanja, ali ne tolika da se opustimo. Ono što zabrinjava je povreda Ivana Radenovića, nadam se da će se oporaviti za revanš u Kazanju – dodao je Radonjić.
Krilni centar Zvezde Tadija Dragićević istakao je da je bilo fenomenalno igrati večeras u Areni.
-Izvanredna pobeda, da nam je neko ponudio 11 razlike sigurno bi prihvatili. Završili smo prvi deo polufinala i borićemo se i u Kazanju. Oni su dobar tim, ali mi smo odigrali odbranu svih 40 minuta. Velika pobeda za sve Zvezdaše i Srbiju – rekao je Dragićević.
Bolji iz susreta Crvena zvezda – Uniks igraće u finalu Evrokupa sa pobednikom drugog polufinalnog dvomeča između Valensije i Nižnjeg Novgoroda.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt poveo u finalu