kosarkaskaligasrbije logoPočinje takmičenje u Superligi Srbije

Utakmicama Mega Vizura-Crnokosa (Kosjerić) i Crvena zvezda-Borac (Čačak) danas počinje takmičenje u Superligi Srbije za košarkaše.
Mega je od 18.00 sati domaćin u Hali sportova na Novom Beogradu, a Crvena zvezda od 19.00 časova u „Pioniru“.
Sutra igraju FMP (Železnik)-Metalac (Valjevo), dok se u ponedeljak sastaju Radnički KG-Partizan.
Titulu prvaka brani Partizan, a odlučivaće se i koja će četiri kluba predstavljati Srbiji u Jadranskoj ligi, u sezoni 2014/2015. Crvena zvezda se nije pojačavala za Superligu, a Partizan nije licencirao Tarensa Kinzija, koji povredu skočnog zgloba leči u SAD. Radnički KG doveo je mladog „pleja“, juniorskog reprezentativca Jovana Novaka iz Vršca za kojeg su ranije bili zainteresovani I „večiti rivali“.
Mega Vizura je vratila sa pozajmice svoje mlade igrače Andriju Bojića iz OKK Beograda i Ognjena Jaramaza iz Smedereva, dok je FMP angažovao Miroslava Radenkovića, povratnika iz Slovačke, odnosno Vladimira Matića iz novosadske Meridiane.
Metalac će sa klupe predvoditi Vladimir Đokić, koji se iz Kraljeva vratio u rodni grad i zamenio Sinišu Matića iz Zemuna, a igračka pojačanja su centar Petar Popović, povratnik iz Turske, i američki „plej“ Ešton Mičel, koji je sezonu počeo u Češkoj. Borac je angažovan centre Draška Albijanića iz Širokog (BiH) i Aleksandra Marelju, povratnika iz Strumice (Maedoniaj), dok je Crnokosa registrovala Milana Janjuševića iz Bijeljile i Bojana Stanojevića iz Pančeva.
Prve četiri ekipe će posle 14 kola igrati plej-of za titulu prvaka Srbije.

Povezana vest:  Grčko-kiparski navijači napali turski Pinar