zvezda-seniori slavlje kup

U Evropskim Kupovima CEV 2015. igraće devet klubova iz Srbije

U Evropskim Kupovima CEV 2015, Deniz Bank Ligi šampiona, Kupu CEV i Kupu Izazivača, pravo učešća steklo je devet klubova iz Srbije na osnovu rang liste Evropske odbojkaške konfederacije, pet u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.
U konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati pet klubova, na osnovu plasmana u Wiener Stadtische Super ligi: Partizan Vizura u Deniz bank Ligi šampiona, Crvena zvezda (pobednik Kupa Srbije) i TENT iz Obrenovca u Kupu CEV, NIS Spartak iz Subotice i Jedinstvo iz Stare Pazove u Kupu Izazivača. Železničar iz Lajkovca je stekao pravo igranja u BVA Kupu. U konkurenciji odbojkaša Srbija će imati četiri predstavnika u kupovima CEV: prvak Srbije će igrati u Deniz bank Ligi šampiona (Crvena zvezda ili Vojvodina NS Seme), u Kupu CEV će igrati jedna ekipa (ukoliko Crvena zvezda bude prvak, u Kupu CEV će igrati Partizan Vizura, a ukoliko Vojvodina NS Seme bude prvak Srbije, u Kupu CEV će igrati Crvena zvezda, pobednik Kupa Srbije), dok će u Kupu Izazivača Srbiju predstavljati dve ekipe (ukoliko Crvena zvezda bude prvak, u Kupu Izazivača će igrati Vojvodina NS Seme i Radnički iz Kragujevca, a ukoliko Vojvodina NS Seme bude prvak Srbije, u Kupu Izazivača će igrati Partizan Vizura i Radnički iz Kragujevca). Ribnica iz Kraljeva je stekla pravo igranja u BVA Kupu.
Srbiju je u Evropskim kupovima 2014. predstavljalo ukupno 145 igračica i igrača iz Srbije (51 klub iz 22 zemlje), 6 klubova, 8 trenera, 14 sudija i 10 supervizora.

Povezana vest:  Terzić: Ne razmišaljamo o medalji, već o najboljoj igri