igor kolakovic kzn 1Kolaković: Bili smo strpljivi i hrabri

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je večeras da je njegova ekipa bila hrabra, ali i strpljiva u meču protiv Rusije i da je zbog toga uspela da upiše još jednu pobedu u Svetskoj ligi.
-Početak nije obećavao. Ruska reprezentacija je pokazala svoj kvalitet u prvom setu i u prvom delu drugog seta, tako da nije izgedalo da ćemo ovako lako izaći na kraj sa njima. Znali smo da je svaki poen važan, ali nismo kontrolisali njihov servis i nismo radili neke lake stvari koje bolje radimo na treningu, a komplikovane stvari smo jako dobro radili – rekao je Kolaković nakon meča.
Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nišu selekciju Rusije sa 3:1 (21:25, 25:16, 25:18, 25:20) u drugoj utakmici drugog vikenda Grupe B Svetske lige.
Izabranici Igora Kolakovića su slabije odigrali samo prvi set, koji su izgubili sa 25:21, ali su potom do kraja meča dominirali i ni u jednom trenutku nisu dozvolili olimpijskom i evropskom šampionu da se vrati u meč.
-Bili smo hrabri kada je bilo potrebno, bili smo istrajni i vrlo strpljivi i na kraju moramo biti srećni – pet bodova iz Niša pred ovom publikom je puna kappa – dodao je Kolaković.
Srednji bloker Marko Podraščanin kazao je da je njegova ekipa sasvim zasluženo pobedila aktuelnog šampiona Svetske lige.
-Ušli smo u grču u prvom setu, ali smo od početka drugog kontrolisal meč i zasluženo pobedili na kraju. Značiće nam ove pobede nad olimpijskim i evropskim šampionom, to nije mala stvar. Biće ovo podstrek za bolje igre. Ova ekipa može još bolje i nadam se da ćemo to pokazati na terenu – rekao je Podraščanin.
Srbija je i juče pobedila Rusiju u Nišu, a sledećeg vikenda gostuje Bugarskoj.

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Aktuelni šampion Zvezda savladala Kolubaru