kolakovic okupljanje-006

Kolaković: Zadovoljan sam, ne smemo da se opustimo

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je zadovoljan pobedom nad Bugarskom u prvom meču Grupe B trećeg vikenda Svetske lige i dodao da ekipa ne sme da se opusti zbog ubedljive pobede. 
-Zadovoljni smi ostvarenom pobedom. Bio je ovo divan meč… Igrali smo tvrdo u prvom setu, a u završnici tog perioda igre smo bili mirni i priveli ga u našu korist. U drugom setu smo u pravom trenutku napravili prednost, koja nas je iznela do kraja tog perioda, dok su nam u trećem, njihovom neaktivnošću, Bugari sami pomogli da dođemo do lake pobede – rekao je Kolaković posle meča. 
Srbija je danas u Sofiji pobedila Bugarsku sa 3:0, po setovima 28:26, 25:18, 25:13. Drugi meč između Bugarske i Srbije igraće se sutra u Sofiji od 19.00, a Kolaković je rekao da očekuje veći otpor rivala. 
-U nedelju je nova utakmica… Znamo da Bugari mogu sjajno da igraju I siguran sam da će drugačije ući u meč, da će biti znatno teži. Nama je bitno da se ekipa ne opusti… Ne znam kako da za ovako kratak period išta promenim, ali znam da imamo snagu i verujem momcima. Siguran sam da će imati isti pristup kao i danas – rekao je Kolaković. 
Srbija, koja je do sada odigrala tri utakmice jer je bila slobodna prvog vikenda, zauzima prvo mesto u Grupi B sa osam bodova, dok je Bugarska poslednja, četvrta sa jednim bodom. 

Povezana vest:  Železničar iz Lajkovca u finalu BVA Kupa