CIK4Od prodatih ulaznica u Čikagu po 1 dolar za pomoć poplavljenima u Srbiji

Od svake prodate ulaznice za utakmice SAD – Srbija po jedan dolar će biti doniran za pomoć poplavljenima u Srbiji. Donaciju će uplatiti Sportska organizacija Čikaga, glavnog grada države Ilinoj. Na svakoj ulaznici publika je dobila obaveštenje da kupovinom ulaznice učestvuju u pomoći poplavljenima.
Delegacija muške seniorske reprezentacije Srbije, u kojoj su bili Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, Laslo Lukač, tim menadžer, Igor Kolavković, prvi trener, i dr Ljuban Martinović posetila je u petak Generalni konzulat Srbije u Čikagu. Milinko Špica, vice konzul Srbije u Čikagu, dočekao je našu reprezentaciju na aerodromu i ugostio u Generalnom konzultatu Srbije. Obećali su zaposleni u Konzulatu da će predvođeni Dejanom Radulovićem, konzulom Srbije u Čikagu, opremljeni šalovima odbojkaške reprezentacije Srbije, koje su dobili na poklon, biti na utakmicama koje će se odigrati večeras (subota, 2,00 časa po našem vremenu) i u noći između subote i nedelje (2,00) po našem vremenu.
Keri Klosterman, generalni sekretar Odbojkaške federacije SAD, saopštio je da će utakmice iz Čikaga u SAD direktno prenosti NBC Sport i da će se mečevi posmatrati u 80 miliona domova, odnosno da će ih gledati oko 240 miliona gledalaca.
Prvi meč između Srbije i SAD odigraće se danas (petak, 13. jun) od 19,00 časova po lokalnom vremenu, odnosno u noći između petka i subote, u 2,00 časa ujutro po našem vremenu.
Druga utakmica III vikenda B grupe između Srbije i SAD, koja će se odigrati u dvorani Univerziteta Ilinioj u Čikagu u subotu, 14. juna po lokalnom (19,00), odnosno u nedelju, 15. juna od 02,00 časa po našem vremenu, proglašena je za „utakmicu sedmice“ Svetske lige 2014. i biće direktno prenošena u više od 65 zemalja.
Obe utakmice direktno će prenositi RTS 2 i TV Arena Sport 1.
RTS će snimke utakmica emitovati u subotu od 14,00 časova i u nedelju od 15,45. TV Arena Sport 1 će takođe reprizirati obe utakmice u subotu i nedelju posle podne.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Terzić: Žalimo zbog propuštenog, ali idemo dalje