kolakovic okupljanje-006

Kolaković: Da nadoknadimo izgubljeno protiv Rusije

Selektor odbojkaške reprzentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da izgubljene bodove u Svetskoj ligi protiv SAD nadoknadi u duelima protiv Rusije. 
-Bilo je teško gostovanje u SAD, kao što smo i očekivali. Nadali smo se da ćemo imati više bodova, ali smo naišli na sjajnog protivnika. Naročito je drugi meč bio vrhunski, ali nažalost nismo uspeli da osvojimo više od boda – rekao je Kolaković.
-Probaćemo da to nadoknadimo protiv Rusije, koja nam je i direktni konkurent za prolaz na finalni turnir – dodao je selektor Srbije. 
Srbija je prošlog vikenda poražena u oba meča protiv SAD u Čikagu.
-Imamo dve promene u sastavu, fizički iscrpljenog (Alekse) Brđovića zameniće Vlado Petković. Trebaće nam i njegovo iskustvo u tim mečevima. Takođe, Nenad Majstorović koji jedini uz (Aleksandra) Atanasajiveća nema nikakvu izmenu je poprilično iscrpljen i treba nam svežina i iskustvo (Nikole) Rosića za naredne mečeve – kazao je Kolaković. 
Reprezentacija Srbije doputovala je danas iz Čikaga u Varšavu, odakle će večeras krenuti put Surguta preko Moskve. Mečevi Rusija – Srbija odigraće se u petak (20. jun) i subotu (21. jun), obe od 14.00. 

Povezana vest:  WINER LIGA, Preokret u Požarevcu