S 1 - SASTANAK 2
Aleksandar Boričić predsedavao sastankom Koordinacionog odbora EP u Sofiji
 
Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, predsedavao je sastankom Koordinacionog odbora XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, koji je održan u hotelu Kempinski Zografski u Sofiji, u Bugarskoj. XXIX EP 2015. u konkurenciji odbojkaša, odigraće se u Mesini i Kataniji, u Italiji, i Varni, Plovdivu i Sofiji (finale) u Bugarskoj od 09. – 18. oktobra.
– Evropska odbojkaška konfederacija je uverena da će Bugarska i Italija odlično organizovati Prvenstvo Evrope naredne godine. Za mene je veliko zadovoljstvo što sarađujem sa Federacijama Bugarske i Italije, ne samo zbog njihovog ogromnog iskustva, već i zato što su veoma važni činioci u evropskoj odbojci koji će sigurno doprineti promociji našeg sporta. – istakao je Aleksandar Boričić, predsednik Koordinacionog odbora EP 2015.
Karlo Magri, predsednik Odbojkaške federacije Italije, predvodio je delegaciju italijanske Federacije, a Dančo Lazarov, predsednik Odbojkaške federacije Bugarske, delegaciju domaćina sastanka u Sofiji.
Plasman na XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora do sada su izborili Bugarska i Italija, organizatori, Rusija, Srbija, Francuska, Nemačka, Belgija, Poljska, Finska, Češka, Hrvatska, Slovačka i Belorusija.
U III rundi kvalifikacija sastaće se: Slovenija – Portugalija, Estonija – Švedska i Španija – Holandija.
III runda kvalifikacija odigraće se 23./24. maja i 30./31. maja 2015. U III rundi kvalifikacija odigraće se po dve utakmice (kod kuće i u gostima), posle kojih će biti poznato svih 16 selekcija učesnica EP 2015.
Povezana vest:  Kolaković: Najbolje kad je najpotrebnije, zaslužena pobeda