MINHEN 2010 Z ARUNOVIC MIKEC J ARUNOVIC„Velika nagrada Novog Sada“ novi ispit srpskih strelaca

Posle Šampionata Srbije MK oružjem, „Velika nagrada Novog Sada“ koja će se održati od petka do nedelje biće novi ispit srpskih strelaca u pripremama za Šampionat sveta u Granadi od 6. do 22. septembra na kome će se vaditi i olimpijske vize za Rio.
– Nije bilo spektakularnih rezultata na Prvenstvu Srbije i oseća se mali umor kod svih strelaca jer su prošli kroz jake pripreme u Granadi uoči turnira „VN Huana Karlosa“ i potom su odmah došle i borbe za domaće titule tako da nije bilo dovoljno vremena da povrate svežinu – ocena je Srećka Pejovića sportskog direktora SS Srbije .- Sada nas čeka još jedno jako takmičenje „VN Novog Sada“ posle koga ću održati sastanak stručnog štaba i saopštiti konačan spisak za Šampionat sveta u Granadi u septembru.
Pejović planira još dva ciklusa priprema u avgustu:
– Prve će biti od 16. do 22. avgusta, potom planiramo odlazak u Zagreb na međunarodni turnir 24. i 25. avgusta. Završne pripreme biće u Novom Sadu od 26. do 31. avgusta. Po posebnom programu treniraće od 4. avgusta u Granadi Ivana Maksimović sa trenerom Mirom Maksimović, a od 10. avgusta će u Pariz u kamp francuskih strelaca otići Jasna Šekarić, Zorana Arunović i trener Jelena Arunović. Očekuju nas naporni dani, ali bez rada nema ni rezultata i toga su svi strelci svesni – naglasio je Pejović.
Na „Velikoj nagradi Novog Sada“ od 1. do 3. avgusta okupiće strelce iz osam zemalja i kako je istakao direktor organizatora družine Novi Sad Dragan Marković, posebno su brojne, uz srpsku, selekcije Hrvatske i Bugarske.
U Granadi na 51. Šamionatu sveta vadiće se olimpijske vize u 15 disciplina. Na 50. šampionatu sveta u Minhenu 2010. osvojeno je rekordnih sedam medalja – zlatna, četiri srebrne i dve bronzane. Medalje za Srbiju osvojili su – zlatna: Zorana Arunović (MK pištolj), srebrne: Zorana Arunović (vazdušni pištolj), Andrija Zlatić (vazdušni pištolj), ženska reprezentacija MK pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Jelena Arunović) i muška reprezentacija vazdušnim pištoljem (Andrija Zlatić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić), a bronze su pripale ženskoj reprezentaciji MK puškom trostav (Lidija Mihajlović, Ivana Maksimović, Andrea Arsović) i Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav).
Pre Minhena, najtrofnije učešće sa šest odličja bilo je u Finiksu u Arizoni 1970. kada su osvojene tri zlatne, dve srebrne i bronzana medalja.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI, FIVB RANG LISTE, Seniori Srbije na trećem, a seniorke na devetom mestu