terzic ep

Terzić: Imamo problema s formom

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da ekipa ima problema s formom zbog čestih putovanja, ali da protiv Japana očekuje dobar rezultat. 
-Nismo u ekstra povoljnoj situaciji, što se forme tiče. Ne treniramo već duže vreme, jer uglavnom putujemo… Teško je da ekipa bude bolja iz dana u dan, kada odradimo eventualno jedan trening dnevno – rekao je Terzić, a prenosi Odbojkaški savez Srbije. 
Selekcija Srbije sastaće se sutra u kineskom gradu Makau od 11.00 po srednjoevropsko vremenu s Japanom u utakmici trećeg vikenda prvog kola I grupe I divizije Gran prija. 
-Sigurno da je važna utakmica pred nama. Eventualnom pobedom došli bismo verovatno blizu finalnog turnira, dok bi nas poraz udaljio od njega. S Japanom uvek igramo zanimljive utakmice. Vrlo često ih pobedimo sa 3:0, ali kada gubimo, uglavnom izgubimo meč na kraju – rekao je Terzić. 
On je kazao da bi njegove igračice trebalo da izvuku pouke iz mečeva odigranih prethodnog vikenda u Turskoj.
-Japanke imaju mane i trebalo bi da ih iskoristimo… Naravno, imaju I vrlina, ali moramo da nađemo rešenja za to tokom igra. Utakmice odigrane prethodnog vikenda mogu nam mnogo značiti, trebalo bi da izvučemo pouke i da ne ponavljamo greške – rekao je Terzić. 
Srbija u subotu igra s Kinom, a dan kasnije s Južnom Korejom.

Povezana vest:  FIVB RANG LISTA, Seniorke i seniori Srbije na petom mestu FIVB rang liste