srbija terzic klupaTerzić: Od početka GP nismo vezali dve dobre utakmice

Selektor ženske odbojkaške reprezntacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da nacionalni tim mora da igra dobro u kontinuitetu ako planira da krajem septembra ostvari uspeh na Svetskom prvenstvu u Italiji.
Srbija nije uspela da se plasira na završni turnir Gran Prija, pošto je u poslednjem kolu izgubila od Južne Koreje sa 3:1 u setovima.
-Od početka Gran Prija nismo odigrali dve uzastopne dobre utakmice. Da bismo na Svetskom prvenstvu imali rezultat kome se svi nadamo, potrebno je da igramo više dobrih utakmica u kontinuitetu. Ima još vremena, nadam se da ćemo uspeti da popravimo dosta toga i što se tiče treninga i što se tiče psihologije – rekao je Terzić posle poraza u Makau.
Za plasman na završni turnir u Japanu, odbojkašicama je bila potrebna pobeda protiv Južne Koreje uz povoljne rezultate na ostalim mečevima.
-Ekipa koja je izgubila sve šanse za „fajnal siks“ izgledala je motivisanije i igrala sa mnogo više energije nego mi, koji smo imali praktično sve u svojim rukama – dodao je Terzić.
Svetsko prvenstvo za odbojkašice biće održano od 23. septembra do 12. oktobra u Italiji.
Srbija će igrati u grupi B sa Brazilom, Turskom, Bugarskom, Kamerunom i Kanadom.

Povezana vest:  FIVB – OLIMPIJSKE IGRE LONDON 2012. – POZIVNI INTERNACIONALNI TURNIR, Srbija – Brazil 3:0