kolakovic srbusapress2Seniori putuju u Italiju na kontrolne mečeve – Kolaković vodi 14 igrača

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni osvajač bronzane medalje sa SP 2010, sutra putuje u Italiju gde će u okviru priprema za XVIII Svetsko prvenstvo 2014 odigrati i poslednje dve kontrolne utakmice pred odlazak u Poljsku.

U nedelju, 24. avgusta Srbija će odigrati prvi kontrolni meč protiv Italije u gradu Kavalezeu od 20,00 časova, a zatim će dan kasnije, u ponedeljak, 25. avgusta odigrati i kontrolni meč sa Brazilom, takođe od 20,00 časova.

Povezana vest:  XI EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH – EYOF 2011, Kadetkinje Srbije u prvom meču protiv Grčke, a kadeti protiv domaćina, Turske

Selektor Srbije, Igor Kolaković u Italiju će povesti 14 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: ALEKSA BRĐOVIĆ (SKRA BELHATOV, POLJSKA) I NIKOLA JOVOVIĆ (FRIDRIHSHAFEN, NEMAČKA).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUĐA, ITALIJA) I SAŠA STAROVIĆ (LATINA, ITALIJA).

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (LUGANO, ŠVAJCARSKA) I NEVEN MAJSTOROVIĆ (PARTIZAN VIZURA).

BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE MAĆERATA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN (LUBE MAĆERATA, ITALIJA) I SREĆKO LISINAC (BERLIN, NEMAČKA).

Povezana vest:  Najbolji timovi u završnici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku u Novom Sadu

PRIMAČI: MILOŠ NIKIĆ (GUBERNIJA NIŽNJI NOVGOROD, RUSIJA), NIKOLA KOVAČEVIĆ (VERONA, ITALIJA), NEMANJA PETRIĆ (PERUĐA, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (PARIZ, FRANCUSKA) I UROŠ KOVAČEVIĆ (MODENA, ITALIJA).

XVIII SP 2014. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 30. avgusta – 21. septembra. Poljska i Srbija će otvoriti Prvenstvo 30. avgusta, utakmicom na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Varšavi. Utakmice A grupe igraće se u Vroclavu, a Srbija će u 2. kolu (02. septembra) igrati protiv Argentine, zatim u 3. kolu (04. septembra) protiv Australije, u 4. kolu (06. septembra) protiv Venecuele i u poslednjem, 5. kolu (07. septembra) protiv Kameruna.

Povezana vest:  Tri supervizora i šest sudija iz Srbije u Ligi šampiona 2013.

Po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe nastaviće takmičenje u II fazi, gde će selekcije iz A i D grupe formirati E grupu, a selekcije iz B i C grupe F grupu.