SRB - BEL 24Seniorke Srbije naredne godine u Gran Priju u Brazilu, Rusiji i najverovatnije Turskoj – Gran Pri od 3. – 26. jula

U Tokiju, u Japanu, održan je sastanak Saveta Gran Prija, kojim je predsedavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, zadužen je za rad Saveta Gran Prija, dok je Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, predstavljao Odbojkaški savez Srbije na sastanku u Tokiju. Žrebom su određeni sastavi grupa elitne, I divizije. Seniorke Srbije će tokom I vikenda (3. – 5. jul) igrati u A grupi u Brazilu, sa domaćinom, Japanom i Tajlandom. U okviru II vikenda (10. – 12. jul), Srbija će igrati u Rusiji u F grupi, sa Rusijom, Turskom i SAD, dok će u okviru III vikenda (17. – 19. jul) rivali Srbiji u I (i) grupi biti Turska, Koreja i Nemačka. Domaćin turnira će najverovatnije biti Turska, što će naknadno biti saopšteno.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Miljković: Protiv Rusa uvek bude 3:0, ali videćemo za koga

Belgija je zamenila Dominikansku Republiku u I diviziji.

Finalni turnir XXIII Gran Prija 2015. odigraće se od 22. – 26. jula u Omahi, u SAD.

Na Finalnom turniru će igrati šest ekipa. Pored domaćina, SAD, plasman će izboriti pet najuspešnijih selekcija iz Interkontinentalnog dela takmičenja.

Za razliku od ove godine, pobednik Finalnog turnira II divizije neće igrati na Finalnom turniru I divizije, ali će izboriti plasman u I diviziju za 2016. godinu.

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY – SENIORKE I SENIORI – EP 2015. FINALE, Laura Ludvig i Kira Valkenhorst pobednice u Klagenfurtu

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće peti put u FIVB Gran Priju. Seniorke Srbije su do sada osvojile dve bronzane medalje, 2011. i 2013.

XXIII GRAN PRI 2015. – I DIVIZIJA – SASTAVI GRUPA I RASPORED TURNIRA:

I VIKEND (3. – 5. JUL):

A GRUPA – BRAZIL:

BRAZIL, SRBIJA, JAPAN, TAJLAND.

B GRUPA – KINA:

KINA, RUSIJA, KOREJA, NEMAČKA.

C GRUPA – TURSKA:

TURSKA, SAD, ITALIJA, BELGIJA.

II VIKEND (10. – 12. JUL):

F GRUPA – RUSIJA:

Povezana vest:  KUP CEV, Odbojkašice Zvezde u četvrtak protiv Austrijanki

RUSIJA, SRBIJA, TURSKA, SAD.

D GRUPA – TAJLAND:

TAJLAND, BRAZIL, BELGIJA, NEMAČKA.

E GRUPA – JAPAN:

JAPAN, KOREJA, ITALIJA, KINA.

III VIKEND (17. – 19. JUL):

I (i) GRUPA – DOMAĆIN ĆE NAKNADNO BITI ODREĐEN:

SRBIJA, TURSKA, KOREJA, NEMAČKA.

G GRUPA – ITALIJA:

ITALIJA, BRAZIL, RUSIJA, BELGIJA.

H GRUPA – HONG KONG:

KINA, SAD, JAPAN, TAJLAND.

Finalni turnir XXIII Gran Prija 2015. odigraće se od 22. – 26. jula u Omahi, u SAD.

Na Finalnom turniru će igrati šest ekipa. Pored domaćina, SAD, plasman će izboriti pet najuspešnijih selekcija iz Interkontinentalnog dela takmičenja.