bm ada kvale 2011 musVII „VIP BEACH MASTERS 2014.“ – PRVENSTVO SRBIJE U ODBOJCI NA PESKU
Odigrane utakmice prvog dana glavnog žreba

Na Finalnom turniru VII „Vip Beach Masters 2014.“ – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, i III „Vip Beach Volley lige“, na Adi Ciganliji u Beogradu, danas su odigrane utakmice u glavnom žrebu u obe konkurencije, kao i „Kids liga“ i drugi čas „Vip Beach Masters škola odbojke“. Odbojkaški savez Srbije i Kompanija „Vip mobile“, generalni sponzor OSS, nastavljaju sa Projektom „Odbojka spaja“ uz saglasnost Ministarstva omladine i sporta Srbije. Posle ovogodišnjih akcija u Nišu, Novom Sadu (po dva puta) i Beogradu, projekat se nastavlja akcijom na Finalnom turniru „Vip Beach Masters“. Specijalni gosti završnog, finalnog dana u subotu biće 160 osnovaca iz Obrenovca i okoline, koji će prisustvovati finalnim mečevima, a pripremljeni su im i „pokloni iznenađenja“.
Specijalni gosti na Adi Ciganliji biće 160 učenica i učenika iz Osnovinih škola: „Jefimija“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Posavski partizani“ i“Prva obrenovačka škola“ iz Obrenovca, „14. oktobar“ iz Bariča, „Živojin Perić“ iz Stublina, „Draževac“ iz Draževca i „Grabovac“ iz Grabovca.
Utakmice u okviru glavnog žreba (po 12 ekipa) odigraće se i sutra (petak, 29. avgust), dok će se polufinalni mečevi, kao i utakmice za treće mesto i finala u obe konkurencije odigrati u subotu, 30. avgusta.
Tradicionalno, na Finalnom turniru Beogradu je organizovana i „Vip Beach Masters škola odbojke“, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i Kompanije „Vip mobile“, generalnog sponzora OSS, za devojčice i dečake uzrasta do 14 godina, koju vodi Vladimir Grbić, potpredsednik OSS i promotor „Vip Beach Masters“, odnosno „Vip Beach Volley lige“. Do sada je časovima na Adi Ciganliji prisustvovalo 100 budućih odbojkašica i odbojkaša.
Mališani će časove pohađati u petak, 29. avgusta, od 10,00 i 17,00 časova, dok će se završni čas održati u subotu, 30. avgusta, od 15,00 časova.
Ove godine, „Vip Beach Masters školu odbojke“, u Novom Pazaru (400), Užicu (650), Kruševcu (450), Novom Sadu (290), Kraljevu (660), Čajetini (300), Velikom Gradištu (150), Baču (300), Somboru (322), Zrenjaninu (319) i Kanjiži (100), pohađala je 3941 devojčica i dečak.
Od dosadašnjih šest, po tri Finalna turnira „Vip Beach Masters“ su odigrana na „Štrandu“ u Novom Sadu i na „Adi Ciganiliji“ u Beogradu.

Povezana vest:  Kolaković: Bićemo spremni za start Svetske lige