srbija seniori slavlje

SP POLJSKA 2014
Srbija bolja od Argentine – 3:1

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Argentinu u drugom kolu grupe A na prvenstvu sveta u Poljskoj sa 3:1, u setovima 25:17, 20:25, 25;21, 25;21.
Ovo je prva pobeda Srbije na ovom šampionatu, posle početnog poraza od Poljske rezultatom 3:0.
Izabranici Igora Kolakovića očigledno su se oporavili od pocetnog „nokauta’ protiv Poljaka koji je usledio zbog, moglo bi se reći, prilično neregulatnih uslova na stadionu u Varšavi, kada je domaći tim bio na krilima podrške više od 60.000 navijača.
Srbija je protiv Argentine pokazala pravo lice, i u svim elementima igre nadigrala „gaučose“, iako je imala oscilacija tokom meča.
Srpski odbojkasi su počeli odlično meč, poveli sa 1:0, potom malo popustili u koncentraciji, što su Argentinci iskoristili i izjednačili.
Usledio je treći set u kojem je Srbija naglo „ubacila u brzlnu’, došla do prednosti od čak devet poena 24:15, a onda je ponovo smanjila tempo, dopustivši Argentincima da naređaju seriju poena, da bi tek servis greškom protivnika povela sa 2:1.
Srbija je u četvrtom setu nastavila u istom ritmu i efikasnom igrom došla do prve pobede na Mundijalu.
Srpski odbojaši će u sledećem meču igrati protiv Australije, u četvrtak od 16,30 časova.

Povezana vest:  SENIORI – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2014., Belogorje prvi finalista – Simonović prvi sudija drugog polufinala