kolakovic spSP POLJSKA 2014
Kolaković: Žal zbog izgubljenog seta, ali zadovoljan sam

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Australijom na Svetskom prvenstvu, ali ne i izgubljenim setom.
-Ostaje žal za izgubljenim setom, ali moramo da budemo zadovoljni jer smo pobedili protivnika koji je bolje plasiran u Svetskoj ligi od nas, koliko god mi sada mislili da smo bolji od njih – rekao je Kolaković posle meča u Vroclavu.
Srbija je sa 3:1 u setovima savladala Australiju i tako zabeležila drugu pobedu na takmičenju u Poljskoj.
-Svakog protivnika moramo da poštujemo, na ispitu smo naredna dva meča – kazao je Kolaković.
Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da je njegova ekipa „završila veliki posao“.
-Sada nas očekuju dve mnogo lakše utakmice, za koje mislim da neće imati takmičarski značaj. Primarni cilj smo ostvarili, plasirali smo se u narednu fazu sa dosta bodova i treba da se spremimo što bolje – rekao je Atanasijević.
Srednji bloker Marko Podraščanin je dodao da je Srbija igrala pametno protiv Australije.
-Dosta smo pametno igrali i pored velikog broja grešaka u prva tri seta. Dobro smo igrali odbranu, samo kada pogodimo servis, nema tu šta… Dosta će nam značiti naredne dve utakmice kako bismo se uigrali za drugi krug – naveo je Podraščanin.
Srećko Lisinac je rekao da je zadovoljan pobedom.
-Igra nije baš bila na zadovoljavajućem nivou, ali možemo da budemo zadovoljni. Podižemo formu i siguran sam da ćemo biti oni pravi kada to bude bilo najpotrebnije – rekao je Lisinac.
Reprezentacija Srbije će u narodnom kolu igrati u subotu protiv Venecuele.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Novosađani nadigrali Jedinstvo