Konf 2SP POLJSKA 2014
Kolaković: Protiv Italije uvek igramo dobro
 
Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da njegovu ekipu „čeka pakao“ u novoj grupi na Svetskom prvenstvu u Poljskoj.
Odbojkaši Srbije plasirali su se u drugu fazu Svetskog prvenstva u Poljskoj i igraće u novoformiranoj Grupi E sa domaćinom takmičenja, Fancuskom, Iranom, SAD, Argentinom, Italijom i Australijom.
Srbija sutra od 16.30 u Lođu igra protiv Italije.
-Ohrabrujuće za nas je to da protiv Italije uvek igramo dobro na velikim takmičenjima. Videćemo za koliko će to biti dovoljno. Nadam se da će biti bolje nego protiv Poljske i Australije. Očekujem težak meč, čeka nas pakao ove grupe, pošto su ekipe sa kojima smo se ukrstili znatno kvalitetnije od nas – rekao je Kolaković.
-Pred nama su četiri velike utakmice koje mogu da nam donesu učešće u grupi od tri ekipe koje omogućavaju borbu za medalju – dodao je on.
U ekipi Italije neće biti njenog najboljeg poentera Ivana Zajceva, koji je tokom utakmice sa SAD iskrenuo skočni zglob i vratio se u Italiju.
-Nećemo se opustiti što Zajcev neće biti u timu. Italija nije samo Zajcev. Sada moramo da napravimo drugačiju analizu, ali Srbija I Italija se dobro poznaju, igrači čitave godine igraju jedni protiv drugih – rekao je Kolaković.
Kapiten Srbije Dragan Stanković rekao je da će utakmicu odlučiti jedna lopta i da njegova ekipa ne sme da potceni Italiju, koja je ostala bez svog najboljeg igrača.
-Dobro poznajemo protivnika, biće neizvesna utakmica, odlučivaće jedna lopta. Nedostajaće im Zajcev, ali oni su kvalitetni i njihov tim ne zavisi od jednog igrača. Najbitnije je kako ćemo se mi spremiti, a spremaćemo se kao da su u punom sastavu, bez potcenjivanja i zavaravanja, što ne možemo sebi da dopustimo zbog promenljivih igara u prvoj fazi – rekao je Stanković.
On je naveo da će svaka utakmica u novoj grupi ličiti jedna na drugu, ali da se njegova ekipa može nadati dobrom rezultatu ako bude igrala konstantno i podigla nivo igre.
-Imaju jake primače, a možda će sada biti i opasniji jer će im se igra mnogo promeniti. Raduje to što smo i lošijom igrom na servisu I nekim greškama uspeli da pobedimo u četiri od pet utakmica. Moramo da podignemo nivo igre ukoliko želimo da se nađemo u trećoj grupi – rekao je Stanković i dodao da je atmosfera u ekipi bolja nego što je bila na početku turnira.
Povezana vest:  JUNIORKE – PRIPREME ZA EP 2010., Pobeda juniorki Srbije