terzic KZN7SP ITALIJA 2014
Terzić: Motivi možda sputali pojedine igračice
 
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je večeras da je uprkos porazu od Brazila njegov tim pokazao da može da igra na vrhunskom nivou.
Srpske odbojkašice večeras su u sjajnoj predstavi izgubile sa 3:1, u poslednjem 5. kolu B grupe prvenstva sveta u Italiji.
-Bilo je dosta motiva, možda kod nekih odbojkašica i previše, pa ih je to sputalo. Igrali smo u nekim fazama zaista dobro, pružili snažan otpor Brazilu i bili blizu da napravimo iznenađenje. Zbog nekih sitnica nismo uspeli, ali pokazali smo možemo da igramo na vrhunskom nivou i sa vrhunskim ekipama – rekao je Terzić.
Najefikasnija u srpskom timu bila je 17. godišnja Tijana Bošković, dok je Brankica Mihajlović postigla 15 poena.
-U neku ruku imale smo pobedu. Na početku trećeg seta imale smo prednost od četiri-pet poena, međutim, došlo je do pada koncentracije, ne znam zbog čega. Sitinice su odlučivale u četvrtom setu, igrale smo dobro kao tim i najbitinije je da podižemo igru. Nadam se boljim partijama u Veroni – poručila je Mihajlovićeva.
Srbija će prvi meč u novoformiranoj F grupi druge faze takmičenja odigrati u sredu, 1. oktobra od 17 sati protiv Holandije.
Povezana vest:  JUNIORI – XXII EP 2010. ,Drugi trijumf juniora