PETAK5

SP ITALIJA 2014
Terzić: Zdravi smo i spremni za SAD, to je najvažnije

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da su njegove odbojkašice zdrave i spremne za važan duel sa ekipom SAD na Svetskom prvenstvu u Italiji.
-Devojke su zdrave i spremne, to je ono što je najvažnije i čekamo utakmicu. Ako smo mi u napadačkom smislu dobri, približno isti kao oni, moramo da im se približimo u odbrani, da bismo igrali sa njima. Odbrana je element koji zavisi od želje, a tek onda od tehnike I taktike tako da se nadam da ćemo u tom elementu biti bar u istom nivou sa njima – rekao je Terzić u Veroni.
Srbija će u subotu od 17.00 igrati protiv SAD, pretposlednju utakmicu Grupe F druge faze Svetskog prvenstva.
-Amerikanke ne igraju preterano kombinatorno, vrlo dobro se zna šta se igra, ali je to praktično dovedeno do savršenstva. Odbrana mora da bude na ekstra visokom nivou da bismo ušli u neku egal igru sa njima – kazao je Terzić.
Kapiten reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da njena ekipa može da parira američkom timu.
-Ne vidim razlog zašto ne bismo mogle da im pariramo. Tražićemo šansu putem jakog servisa jer onda neće moći da igraju toliko brzo i kombinatorno, kako igraju kada je idealan prijem. Možemo do pobede, došao je trenutak kada je biti ili ne biti, želja i motiv ima na pretek, to nije sporno – rekla je Ognjenovićeva.
Srednji bloker Nataša Krsmanović navela je da očekuje da se održi dobra atmosfera u srpskom timu.
-Očekujem da nastavimo da se borimo, kao što smo i do sada radile. Amerikanke su trenutno u boljoj formi od Ruskinja, igraju brzo i dobro, sigurne su, pune želje. Možemo da im pariramo, pre svega da dovedemo naš servis na visok nivo, pa da ih zatvorimo blokom – istakla je Nataša Krsmanović.
Milena Rašić je rekla da je reprezentaciji Srbije dobro došao dan pauze na takmičenju.
-Prijao nam je slobodan dan posle dva nimalo laka meča sa Holandijom i Kazahstanom. Čeka nas SAD, ekipa koja je glavni favorit na Svetskom prvenstvu i naravno da će biti teško. Trudićemo se da se spremimo što bolje možemo i daćemo sve od sebe – rekla je Rašićeva.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA 2013/2014, Dostojanstven rastanak od domaće publike