wienerugovor-001Kup Srbije: Crvena zvezda – Ribnica u Kraljevu i Vizura – Crvena zvezda u Lajkovcu

Ugovor o nastavku saradnje između Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga potpisan je danas u poslovnoj zgradi VIG Plaza, sedištu Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, u Beogradu, a zatim je najavljen početak odbojkaške sezone u Srbiji utakmicama Super Kupa Srbije 2014. u obe konkurencije.
Uvažene goste, odbojkašice, odbojkaše, predstavnike klubova i prestavnike medija pozdravili su Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Aleksandar Boričić, predsednik OSS, i Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL, koji su zatim svečano potpisali novi Ugovor o saradnji, pa će se elitno odbojkaško takmičenje u Srbiji devetu godinu za redom će se zvati Wiener Stadtische Super liga.
Aleksandar Boričić, predsednik OSS, najavio je da će u završnici Prvenstva biti korišćen sistem „video provere poena“, koji je korišćen ove godine na svim velikim takmičenjima FIVB (Svetska liga, Gran Pri, Svetska prvenstva).
Prve utakmice u novoj odbojkaškoj sezoni biće utakmice Super Kupa Srbije u obe konkurencije, a prisutnima su se obratili Bjanka Buša i Slobodan Radivojević, kapiten i trener Vizure, Julija Milović, kapiten odbojkašica Crvene zvezde, Maksim Buculjević i Dragan Kobiljski, kapiten i trener odbojkaša Crvene zvezde, Branislav Radović i Boško Mačužić, kapiten i trener Ribnice iz Kraljeva, a zatim je prisutne pozdravila Tijana Bošković, korektor Vizure, prošle sezone najbolja igračica (MVP) Wiener Stadtische Super liga, dvostruki osvajač trofeja za najbolju igračicu meseca, najbolja igračica (MVP) Prvenstva Evrope za juniorke i kapiten juniorki Srbije, prvaka Evrope, i jedina predstavnica Wiener Stadtische Super lige na SP za seniorke, na kome je bila najbolji pointer ženske seniorske reprezentacije Srbije.
U okviru II Super Kupa Srbije za odbojkašice sastaće se Vizura, prvak Srbije i Crvena zvezda, pobednik Kupa Srbije, u četvrtak, 16. oktobra od 18,00 časova (snimak RTS 2 u 23,03)u Hali sportova u Lajkovcu.
U konkurenciji odbojkaša, u IV Super Kupu Srbije igraće Crvena Zvezda, prvak Srbije i pobednik Kupa Srbije, i Ribnica, finalista Kupa Srbije, u sredu, 15. oktobra od 18,00 časova (snimak RTS 2 u 22,25) u Hali sportova u Kraljevu.

Povezana vest:  Pobednički pehar za Vojvodinu NS seme 2