GRASA MAGRI I BORICICKongres usvojio nova pravila, 35. Kongres 2016. u Maroku ili Dominikankskoj Republici

Drugog dana 34. Kongresa FIVB u Kaljariju, Aleksandar Boričić, predsednik OSS, potpredsednik FIVB i predsednik Takmičarske komisije FIVB, predložio je da se svaki kontakt sa mrežom ubuduće smatra greškom, da svaka ekipa na utakmici može imati 14 igrača, da se zona za servis smanji sa 8 na 6,5 metara, kao i da se svaki zahtev trenera za „video proveru poena“ vrši preko „ellektronskog tableta“. Sve predloge, delegati Kongresa su jednoglasno usvojili.
Buduće planove izneli su predsednici Kontinetnalnih konfederacija: Andre Mejer iz Evrope (CEV), dr Rafael Ljoreda iz Južne Amerike (CSV), dr Amr Elvani iz Afirke (CAVB), dr Saleh Bin Naser iz Azije (AVC) i Kristobal Marte Ofis iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA).
Dr Ari Grasa, predsednik FIVB, obavestio je delegate 34. Kongresa da je uputio pismo Hasanu Rohaniju, predsedniku Irana, sa molbom da interveniše kako bi se iz zatvora oslobodila Gončeh Gavami, državljanka Velike Britanije iranskog porekla, koja je uhapšena u Teheranu kada je pokušala da uđe u dvoranu Azadi na meč Iran – Italija u junu ove godine.
– Drage kolege, kao što znate FIVB se nikada ne mesa u zakone bilo koje zemlje. Ipak, u skaldu sa Olimpijskom poveljom, reagovali smo jer žene imaju pravo da učestvuju u svakom sportu na jednakim osnovama kao i muškarci. U celom slučaju veliku pomoć pruža i Odbojkaška federacija Irana. – istakao je predsednik FIVB.
Delegati 34. Kongresa su dugotrajnim aplauzom pružili podršku predlogu dr Arija Grase.
Na Kongresu je saopšteno da su kandidati za organizaciju 35. Kongresa FIVB 2016. Maroko i Dominikanska Republika (Punta Kana).
Dr Ari Grasa, predsednik FIVB, svečano je zatvorio 34. Kongres u Kaljariju, ocenivši ga kao najuspešniji do sada

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2012., Trijumf Francuza u Beogradu