Vip smecVip Beach Masters 2010

 

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku ovog leta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu

 

Kroz 3 profesionalna muška i ženska turnira, biraju se ovogodišnji šampioni Srbije u odbojci na pesku. Novi Sad će u julu ponovo biti domaćin prestižnog evropskog Challenger turnira.

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije ovog leta organizuju treći Vip Beach Masters turnir – profesionalni šampionat Srbije u odbojci na pesku, koji će se tokom jula i avgusta igrati u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu. Projekat zvanično podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Povezana vest:  Dragana Mirković ambasador EP u odbojci

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku počinje turnirom u Kragujevcu (18. – 20. jun), a nastavlja se u Nišu (6. – 8. avgust), dok će se finale Nacionalnog prvenstva odigrati u Novom Sadu (27. – 29. avgust). Tokom ovih turnira 16 muških i 8 ženskih timova koji se kvalifikuju, nadmetaće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku. Novi Sad će od 21. do 25. jula ponovo biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi. Takmičari će se nadmetali za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Rusija i Japan slavili u Tokiju, a Brazil i Italija u Nagoji

Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.500 evra – za tri turnira Nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, a za Challenger 12.000 evra.

Vip mobile je od januara 2008. godine generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih selekcija, a istovremeno ulaže u razvoj odbojke na pesku kao profesionalnog sporta u Srbiji. Kroz Vip Beach Masters turnire, Vip mobile zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije želi da omogući našim najboljim timovima da se pripreme za nadmetanja na najvećim svetskim turnirima, dok je krajnji cilj da imamo predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Povezana vest:  JUNIORI – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Srbija – Bugarska 3:0