odbojkaske legende na standu OSSOtvoren „Sajam sporta“ – odbojkaške legende na štandu OSS
 
Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, danas je svečano otvorio III Međunarodni sajam sporta – „Sportska strana Srbije“, koji će se održati u hali 2 „Beogradskog sajma“ od 27. – 29. novembra u organizaciji Sportski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije.
Odbojkaški savez Srbije je smešten na štandu broj 10, gde posetioci mogu videti deo pehara iz bogate kolekcije nacionalnih odbojkaških reprezentacija.
Danas su svi ljubitelji odbojke imali priliku da se fotgorafišu sa odbojkaškim legendama, osvajačima zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000: Vladimirom Grbićem, Đulom Mešterom i Andrijom Gerićem.
Delegaciju opštine Ivanjica, koja je posetila izložbeni prostor OSS, predvodio je Milomir Zorić, gradonačelnik Ivanjice, a u delegaciji su bili Nenad Mijailović, zamenik predsednika Skupštine opštine Ivanjica, i Miroslav Ristić, član predsedništva UOKPL i direktor OK Bukovica Putevi iz Ivanjice.
Štand OSS posetio je Vjekoslav Ostrogonac, gradski sekretar za sport Subotice sa Zoranom Olajićem, direktorom NIS Spartaka iz Subotice. Aleksandar Boričić, predsednik OSS, i Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, razgovarali su sa gostima iz Subotice o izuzetno uspešnoj saradnji i predstojećim takmičenjima.
Svakog dana u hali 2 igraće se utakmice turnira „Sajam 2014.“. Danas su se na turniru predstavile odbojkašice i odbojkaši odbojkaških klubova Vizura iz Beograda, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, Crvena zvezda, „21. maj“, „Akademija Singidunum“, „Železnik 2012“, „Kralj“, „FSFV“ i „Zvezda NP“, svi iz Beograda.
Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, predstaviće rad „Škole odbojke“ i rukovodiće pokaznim treninzima svakoga dana od 11,00 – 17,00 časova.
Sutra (petak, 28. novembar) drugog dana „Sajma sporta“ na turniru „Sajam 2014“ nastupiće odbojkašice i odbojkaši iz odbojkaških klubova „Obrenovac“ i TENT iz Obrenovca i Imlek iz Beograda, a u subotu, 29. novembra iz odbojkaških klubova: Spartak iz Subotice, Crvena zvezda, Poštar, As, Roda i Laki Star (svi iz Beograda).
Zvanično predstavljanje odbojke biće po programu manifestacije u subotu, 29. novembra od 11,30 – 12,00 časova.
Ulaz je slobodan, a programom aktivnosti predviđene su demonstracije različitih sportova svakoga dana od 10,00 – 19,00 časova. Svečano zatvaranje predviđeno je za subotu 29. novembar od 18,30 – 19,00 časova.
Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Kadeti Srbije drugi put uzastopno u finalu SP !