FOTO ITASENIORI – XXIX EP 2015.

Održan sastanak organizatora EP – žreb u februaru u Sofiji

U Centru Pavezi, u Milanu, održan je zajednički sastanak organizatora XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, kojim je predsedavao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV. Delegaciju Odbojkaške federacije Italije predvodio je Karlo Magri, predsednik, a u delegaciji su bili Renato Arena, potpredsednik CEV i Adrijano Puki Mosoti, predsednik regiona Lombardija, dok je delegaciju Odbojkaškog saveza Bugarske predvodio Dančo Lazarov, predsednik, a u delegaciji su bili Ivan Todorov, potpredsednik, i Stanislav Nikolov, generalni sekretar.

Povezana vest:  Najbolji timovi u završnici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku u Novom Sadu

Na sastanku je razgovarano o pripremama u Milanu i Torinu, gde će se igrati utakmice dve grupe Prvenstva Evrope, kao i o preduzetim akcijama u Varni i Sofiji, koji će biti domaćini dve grupe Prvenstva u Bugarskoj.

XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, odigraće se od 09. – 18. oktobra u Milanu i Torinu, u Italiji, i Varni i Sofiji (finale) u Bugarskoj.

Žreb za XXIX EP 2015. u konkurenciji odbojkaša obaviće se 16. februara u Nacionalnom pozorištu „Ivan Vazov“ u Sofiji, u Bugarskoj. Plasman na EP do sada su izborili Bugarska i Italija, organizatori, Rusija, Srbija, Francuska, Nemačka, Belgija, Poljska, Finska, Slovačka, Češka, Hrvatska i Belorusija. Preostale tri reprezentacije biće poznate posle III runde kvalifikacija, u kojoj će se sastati: Slovenija – Portugalija, Estonija – Švedska i Španija – Holandija.

Povezana vest:  SP JAPAN 2010, Terzić: Meč protiv Alžira malo bolji trening