loptaSENIORI – KUP IZAZIVAČA 2015.

Tri srpska tima u šesnaestini finala Kupa Izazivača ove sedmice – Vojvodina NS Seme u utorak, Partizan Vizura u sredu, a Crvena Zvezda u četvrtak

Tri srpska tima: Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, Partizan Vizura i Crvena zvezda odigraće ove sedmice prve utakmice šesnaestine finala Kupa Izazivača 2015.
Prvi će na teren odbojkaši Vojvodine NS Seme, koji će u utorak od 19,00 časova u maloj sali SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu dočekati austrijski Union Rajfajzen Valdvirtel iz Gros Gerungsa. Revanš meč će se odigrati 16. decembra od 19,00 časova u Hali sportova u Cvetlu, u Austriji.
Partizan Vizura će u prvoj utakmici šesnaestine finala biti domaćin portugalskoj Benfiki iz Lisabona. Meč će se odigrati u sredu, 3. decembra od 18,00 časova u dvorani „Šumice“ u Beogradu. Druga utakmica je na programu 17. decembra od 19,30 časova po našem vremenu u dvorani „Benfika“ u Lisabonu, u Portugaliji.
Odbojkaši Crvene zvezde gostovaće u prvoj utakmici šesnaestine finala u Finskoj. Utakmica Loimu Raisio – Crvena Zvezda odigraće se u četvrtak, 4. decembra od 17,30 časova po našem vremenu u dvorani „Kertulan Lukuntahali“ u Raisiju. Revanš meč će se odigrati 16. decembra od 19,00 časova u dvorani „Šumice“ u Beogradu.
Po pravilima CEV za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda. U slučaju rezultata 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko su posle dve utakmice rivali izjednačeni po broju bodova odmah po završetku druge utakmice igraće se „zlatni set“ do 15 poena.
Plasman u osminu finala odbojkašima Vojvodine NS Seme doneo bi za protivnika pobednika duela Mladost Brčko (BIH) – VC Strasen (LUX).
Partizan Vizura će, ukoliko savlada Portugalce, u osmini finala igrati protiv pobednika dvomeča Volejbal Brno (CZE) – Fonte Bastardo Azores (POR).
Ukoliko eliminiše Fince, Crvena Zvezda će u osmini finala igrati protiv Fino Kapošvara iz Mađarske.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVI SP 2011, Trijumf Srpkinja u Kaljau