oss ognjenovic i lisinacMaja Ognjenović i Srećko Lisinac odbojkaši godine

Maja Ognjenović i Srećko Lisinac primili su na svečanosti Odbojkaškog saveza Srbije u hotelu „Metropol palas“ u Beogradu nagrade za najbolju odbojkašicu i odbojkaša u 2014.
Na svečanosti koja je imala naziv „Naša strana mreže“ uručeni su i trofeji kraljici i kralju odbojke na pesku Mileni Matić i Stefanu Basti.
U kategoriji „Njima pripada budućnos“ nagrađene su 15 – godišnje odbojkašice na pesku Irena Drobnjak i Tijana Basić kao i najbolja mlada odbojkašica i odbojkaš Tijana Bošković i David Mehić.
Specijalno priznanje OS Stbije dugogodišnjem selektoru Igoru Kolakoviću uručio je predsednik Aleksandar Boričić, koji se u uvodnoj reči zahvalio sponzorima VIP mobajl i Viner štediše kao i Minstarstvu omladine i sporta Srbije i OKS na velikoj podršci programima OSS i reprezentativnim selekcijama.
Trfeje je uručivao i Dejan Turk generalni direktor kompanije VIP mobajl koja će nastaviti da podržava odbojkaški sport i u naredne tri godine. Ova komanija je uručila i poklone, dva televizora, Domu za decu i imladinu „Duško Radović u Nišu i ŠOSO „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Đaci ove škole izveli su i prigodan umetnički program.
U programu „Odbojka spaja“ nagrađene su ove dve škole, kao i gradovi Čajetina, Ruma, Sombor i Subotica. Promovisan je i kalendar OSS za 2015.
Predsednik OSS Aleksandar Boričić obavestio je da je OSS u saradnji sa svetskom i evropskom federacijom i nekim nacionalnim savezima, obezbedio sredstva za šest kuća za postradale od poplava. Tri će, sa jednim odbojkaškim terenom, biti darovane Ubu.

Povezana vest:  MEĐUNARODNI TURNIR TROFEJ BEOGRAD 2010, Srbija, Rusija, Kuba i Bugarska u Pioniru - ulaz besplata