Srbija Radost kadetiXI EP 2015. – KVALIFIKACIJE

Poznat sastav muške kadetske reprezentacije Srbije za turnir u Subotici

Milan Đuričić, prvi trener kadeta Srbije, odredio je sastav tima koji će igrati na turniru C grupe kvalifikacija za EP 2015, koji će se odigrati od 8. – 11. januara u Subotici.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA ŽUGIĆ (PARTIZAN) I VUK TODOROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

LIBERO: LAZAR STAŠEVIĆ (CRVENA ZVEZDA).

BLOKERI: ALEKSA NESTOROVIĆ (CRVENA ZVEZDA), ALEKSA POLOMAC (METALAC TAKOVO, GORNJI MILANOVAC) I NIKOLA MELJANAC (CRVENA ZVEZDA).

KOREKTORI I PRIMAČI: DAVID MEHIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), BORIS BUŠA (PARTIZAN), DANILO PAVLOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), VUKAŠIN ĐURĐEVIĆ (CRVENA ZVEZDA), VUKAŠIN NEDELJKOVIĆ (PARTIZAN) I MIRAN KUJUNDŽIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Odbojkašice Srbije izgubile posle prednosti od 2:0

Galerija fotografija sa turnira u Subotici biće postavljena na stranici: http://galerija.ossrb.org/index.php?cat=49

Na turniru u Subotici će, pored Srbije, igrati Ukrajina, Češka i Švedska. U dvorani „Dudova šuma“ u istom terminu će se igrati i mečevi B grupe kvalifikacija u konkurenciji kadetkinja, pa će zbog propozicija CEV da se mogu igrati samo tri utakmice dnevno oba turnira trajati ukupno četiri dana.

Kadeti Srbije će prvu utakmicu u C grupi odigrati u petak, 9. januara od 20,00 časova protiv Švedske. U 2. kolu, u subotu, 10. januara od 20,00 časova, kadeti Srbije će igrati protiv Ukrajine, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 11. januara od 17,30 časova, protiv Češke.

KADETI – XI EP 2015. – KVALIFIKACIJE – C GRUPA – SUBOTICA, SRBIJA (8. – 11. JANUAR):

Povezana vest:  Kolaković: Kuba nas je vratila u realnost

1. KOLO:

ČETVRTAK, 8. JANUAR:

ČEŠKA – UKRAJINA 20,00

PETAK, 9. JANUAR:

SRBIJA – ŠVEDSKA 20,00

2. KOLO – SUBOTA, 10. JANUAR:

SRBIJA – UKRAJINA 20,00

ČEŠKA – ŠVEDSKA 17,30

3. KOLO – NEDELJA, 11. JANUAR:

SRBIJA – ČEŠKA 17,30

ŠVEDSKA – UKRAJINA 15,00

SUPERVIZOR CEV: ŠANDOR HOBOT (MAĐARSKA). SUDIJSKI DELEGAT CEV: ŠTEFAN HANK (SLOVAČKA). SUDIJE: JAKUB GAL (ČEŠKA), ŠANTAL KEZE (FRANCUSKA), TIJEN KUC (BELGIJA), TEODORA KIRIOPULU (GRČKA), ROSELA PJANA (ITALIJA), ALEKSANDAR RJABCOV (RUSIJA).

Propozicijama CEV, konačan plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova. Ukoliko je broj pobeda i broj bodova isti, plasman se određuje na osnovu set količnika, a zatim na osnovu poen količnika.

Povezana vest:  Poznati svi učesnici Prvenstva Evrope za juniore – žreb 19. jula u Varšavi

XI EP 2015. u konkurenciji kadeta odigraće se od 4. – 12. aprila u Sakariji i Kodžaeliju, u Turskoj. Osam kvalifikacionih turnira će se odigrati od 8. – 11. januara.

Direktan plasman na Prvenstvo Evrope izborila je jedino Turska, organizator, dok će plasman iz kvalifikacija izboriti 11 reprezentacija – 8 pobednika grupa i 3 najbolje drugoplasirane selekcije.

Žreb za XI EP 2015. u konkurenciji kadeta održaće se 15. januara u 13,00 časova po našem vremenu u hotelu „Elmas Garden In“ u Sakariji, u Turskoj.