KOMISIJA ZA RAZVOJ ODBOJKE FIVBVladimir Grbić na sastanku Komisije za razvoj svetske odbojke FIVB
 
Vladimir Grbić, potpredsednik OSS i član Komisije za razvoj svetske odbojke FIVB, prisustvovao je sastanku u sedištu FIVB u Lozani, kojim je prededavao dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB.
Na sastanku je razgovarano o rezultatima postignutim u prošloj godini, kao i o ciljevima u ovoj godini. Naglašeno je da se očekuje da akcija „Afrički projekat snova“ promoviše odbojku među najmlađima i da devojčice i dečaci u školama počnu da igraju odbojku, uz pomoć FIVB, Nacionalnih olimpijskih komiteta i lokalnih vlasti i sponzora.
Program za razvoj odbojke FIVB u 2014. obezbedio je ukupno 967 dana edukativnih aktivnosti uz učešće oko 4100 polaznika. Tokom 62 kooperativna programa učestvovalo je 1860 polaznika, izdato je 636 sertifikata na 35 trenerskih kurseva, dok je na 39 tehničkih seminara prisustvovalo 1170 učesnika. Takođe, istaknuto je da ukupno 468 000 učesnika vežbalo na 114 Festivala „Odbojka za sve“ širom sveta.
Sastanak Medicinske komisije FIVB održaće se 28. januara, Pravne komisije FIVB 29. januara, a Komisije za TV i nove medije 30. januara.
Sastanak Pres komisije FIVB na programu je 2. februara, dok će se 3. i 4. februara održati sastanci Tehničke i Trenerske komisije FIVB.
Aleksandar Boričić će predsedavati sastankom Takmičarske komisije FIVB, 5. i 6. februara, a sastanku će prisustvovati Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS i član Takmičarske komisije FIVB kao tehnički ekspert.
Sastanak Finansijske komisije FIVB zakazan je za 28. i 29. april.
Povezana vest:  Tijana Basić i Anja Anđelković, i Ivan Lozić i Đorđe Klašnić na Prvenstvu Evrope u Ćezenatiku