20150130CEV – KOMISIJA ZA EVROPSKE KUPOVE
2. jula „Gala veče CEV“ i žreb za Ligu šampiona 2016. – 5. juna žreb za Kup CEV i Kup Izazivača 2016.
 
U sedištu CEV u Luksemburgu, održan je sastanak Komisije za evropske kupove CEV, kojim je predsedavala Rit Oms iz Holandije, predsednik Komisije. Uspešnom i rekordnom, ocenjena je 2014. godina, a razmatrani su i predlozi za Administrativni Bord CEV o promeni sistema takmičenja od 2017. i kalendaru za 2016.
Članovi Komisije za evropske kupove CEV su zadovoljni malim brojem upozorenja i sankcijama izrečenim od početka ove sezone, što svedoči o kvalitetu obavljenog posla od strane lokalnih organizatora i njihovog stalnog nastojanja da odbojkaška takmičenja u Evropi podigne na najviši nivo.
Naredna sezona će biti poslednja sa aktuelnim formatom takmičenja, a novi sistem će biti poznat tek posle sveukupne analize radnih grupa, koje uključuju eksprte iz različitih oblasti (tehničke, marketing, komunikacije), koji će se održati narednih meseci.
Komisija je potvrdila da će se žreb za Kup CEV 2016. i Kup Izazivača 2016. obaviti 5. juna, dok će se „Gala veče CEV“ održati 2. jula, kada će biti obavljen žreb za Deniz bank Ligu šampiona 2016. u obe konkurencije, kao i seminari za predstavnike svih ekipa i supervizore CEV.
Povezana vest:  Kadetkinje Srbije u osmini finala kao prvoplasirane u A grupi