odbspazova-006

Najmlađi napravili prve odbojkaške korake sa Vasom Mijićem – „Moja prva lopta“ za 18 mališana u Staroj Pazovi

Vasa Mijić, legendarni libero reprezentacije i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. odražao je danas javni trening u Hali sportova u Staroj Pazovi u okviru projekta Odbojkaškog saveza Srbije „Naša strana mreže 2015.“, kojem je prisustvovala i ženska kadetska reprezentacija Srbije.
U akciji „Moja prva lopta“ nagrađeni su: Kristina Majorski, Simona Trivunović, Lara Bajić, Viktorija Teofilović, Sofija Valjarević, Olivera Oreščanin, Ilona Valent, Tamara Radulović, Isidora Vuković, Tamara Molnar, Aleksandra Knežević, Uroš Radivojević, Milan Huđec, Aleksa Avramović, Jovan Jočović, Mihael Gireg, Jovana Rauković i Jovana Šaban.
Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, priredio je prijem za učesnike pre početka manifestacije. U delegaciji opštine Stara Pazova bili su Đorđe Radinović, Velibor Katić, načelnik za sport i omladinu Stare Pazove, i Bogdan Mamuzić, predsednik OK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove. U delegiaciji Oddbojkaškog saveza srbije bili su Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Zoran Avrmović, direktor marketinga OSS, i Vasa Mijić.
Aleksandar Boričić, predsednik OSS, predao je Đorđu Radinoviću, predsedniku opštine Stara Pazova, zastavicu „Naša strana mreže“, dok je Vasa Mijić predao zastavicu Bogdanu Mamuziću, predsedniku OK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove.
Manifestaciji u Staroj Pazovi prisustvovao je Miroslav Borojević, predstavnik Kompanije „Vip mobile“, generalnog sponzora OSS.
Posle javnog treninga Vase Mijića, odigrana je revijalna utakmica timova sastavljenih od devojčica i dečaka, a učestvovale su i članice ženske kadetska reprezentacija Srbije.
Promovisana je i akcija „Moja prva lopta“ u okviru projekta „Naša strana mreže 2015.“, pa je 18 budućih odbojkašica i odbojkaša na poklon dobilo odbojkašku loptu.
Cilj projekta je popularizacija odbojke u gradovima i široj društvenoj zajednici uz angažovanje nekadašnjih igrača, velikana srpske odbojke u godini u kojoj se obeležava 15 godina od najvećeg uspeha naše odbojke – zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju.
Pod sloganom „vreme je za rad i akciju“ u Staroj Pazovi su najmlađi sa Vasom Mijićem napravili prve odbojkaške korake, dobili na poklon odbojkaške lopte i tako započeli novi projekat Odbojkaškog saveza Srbije – „Naša strana mreže 2015.“.

Povezana vest:  Juniorke u Vrnjačkoj Banji u izmenjenom sastavu