Vojvodina NS Seme

Vojvodina: Velika pobeda, ali biće teško u revanšu

Trener Vojvodine Strahinja Kozić rekao je da su njegovi odbojkaši zasluženo slavili protiv Benfike i ostvarili veliku pobedu pred revanš u finalu Kupa izazivača.
-Zasluženo smo pobedili, ponosan sam na momke, koji su sjajno igrali i izgarali nošeni publikom. Ovo je velika pobeda za nas, radujemo se, a od sutra se okrećemo revanšu – rekao je Kozić posle utakmice prepunoj hali Spens u Novom Sadu.
Vojvodina je sa 3:1 savladala Benfiku u prvom finalnom susretu Kupa izazivača, a u nedelju će se u Lisabonu igrati revanš.
-Jako su prljavi, bilo je pozorište na terenu jedno vreme. Jedino su takvom igrom mogli da nas ometaju. Očekuje nas pakao u Lisabonu, atmosfera, suđenje verovatno… Očekujem tešku i neizvesnu
utakmicu – kazao je Kozić.
Kapiten Vojvodine Veljko Petković rekao je da njegov tim mora da ide na pobedu i u revanšu.
-Ekipa sazreva iz utakmice u utakmicu. Svaki prolaz dalje u Evropi nas je dizao, igramo zrelije nego pre. Znali smo da im neće biti lako u Novom Sadu. Igraju temperamentno, tako očekujem i u revanšu. Treba da idemo na pobedu tamo, a ne da jurimo setove – rekao je Petković.
Primač servisa Vojvodine Milan Katić je pohvalio novosadsku publiku.
-Bilo je teško, nije bilo stajanja. Biće izuzetno teško u Lisabonu, oni jako dobro igraju kod kuće. Mladost je večeras pobedila iskustvo i očekujem da mladost pobedi i u revanšu – kazao je Katić.
Revanš susret igraće se u nedelju od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  JUNIORI – PRVENSTVO SRBIJE 2012. – POLUFINALNI TURNIRI, Partizan Termoelektro, Ribnica iz Kraljeva, Crvena zvezda i Vojvodina NS Seme iz Novog Sada na Finalnom turniru