grbicpromo 8

Grbić objavio spisak za SL: Cilj završni turnir

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je danas širi spisak kandidata za Svetsku ligu na kojem su i dvojica prvotimaca Vojvodine, Dražen Luburić i Milan Katić, osvajači Kupa izazivača.
-Naše ambicije su da se nađemo na završnom turniru, to je prvi cilj i mislim da je ostvariv. Ne mogu da predvidim u kakvom sastavu ćemo nastupiti na prva dva gostovanja, jer zavisi od toga kada i kako će igrači završiti obaveze u svojim klubovima, ali bez obzira na sve imamo obavezu da se plasirmo na taj turnir – rekao je Grbić.
On je dodao da je odlučio da pozove veliki broj igrača, jer nacionalni tim ovog leta pored Svetske lige očekuje i Evropske igre u Azeberjdžanu.
Na spisku se nalazi 25 igrača:
Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Mihajlo Mitić (Šomon), Aleksa Brđović (Belhatov) i Ivan Kostić (Partizan).
Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Saša Starović (Latina), Dušan Petković (Kan), Dražen Luburić (Vojvodina) i Milija Mrdak (Partizan).
Libera: Nikola Rosić (Konstanca), Neven Majstorović (Partizan) i Bojan Rajković (Partizan).
Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Dejan Radić (Kan), Petar Krsmanović (Budvanska Rivijera) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).
Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Rešovija), Nemanja Petrić (Modena), Konstantin Čupković (Bidgošc), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina).
Najbolji srpski odbojkaši igraće u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom, dok su u B grupi Rusija, Iran, SAD i Poljska. Srbija će protivnike dočekati u Novom Sadu (SPC Vojvodina) i Beogradu (Pionir).
Na finalnom turniru Svetske lige u Riju igraće šest reprezentacija: Brazil (organizator), po dve prvoplasirane selekcije iz A i B grupe i pobednik Finalnog turnira II divizije. Ukoliko Brazil osvoji jedno od prva dva mesta u A grupi, na finalnom turniru će igrati treceplasirana selekcija iz A grupe
Muška seniorska reprezentacija Srbije nastupiće 18. put u Svetskoj ligi, a do sada je osvojila četiri srebra (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010).
Interkontinentalna faza počinje 29. maja, a seniori Srbije će tokom prvog vikenda gostovati u Brazilu u Belo Horizonteu. Sledi put u Italiji (Pezaro i Bolonja, 5. i 7. juna). Tokom trećeg vikenda, 12. i 14. juna, Srbija će dočekati Brazil, sedam dana kasnije Australiju i zatim Italiju od 26. do 28. juna. Tokom poslednjeg vikenda, 4. i 5. jula, Srbija će gostovati u Južnoj Vantirni, u Australiji.
Finalni turnir Svetske lige održaće se od 15. do 19. jula u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  SENIORI – 50. KUP SRBIJE 2014./2015., Đerdap u četvrtfinalu