FIVB Board of Administration meeting wrap-upBroj pobeda odlučujući za plasman – SP juniorki u Portoriku – pauza u nacionalnim prvenstvima od 23. decembra do 10. januara

U sedištu FIVB u Lozani, u Švajcarskoj, održan je sastanak Administrativnog Borda, kojim je predsedavao dr Ari Grasa, predsednik FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik FIVB, član je Administrativnog Borda.
Na sastanku je usvojen predlog Takmičarske komisije FIVB da se plasman ekipa na takmičenjima pod okriljem FIVB, počev od Svetske lige 2015, određuje prvo na osnovu broja pobeda, a zatim na osnovu broja bodova (isto kao u CEV).
FIVB je saopštio da će se XVIII SP 2015. u konkurenciji juniorki (16 reprezentacija) odigrati u Portoriku, umesto na Kipru koji je odustao, a tačan datum Prvenstva će naknadno biti saopšten.
Administrativni Bord FIVB je doneo odluku da obavesti sve nacionalne Federacije da moraju da prekinu nacionalne lige u periodu od 23. decembra do 10. januara zbog odigravanja Kontinentalnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Odlučeno je da, u slučaju da je domaćin Olimpijskih igara učestvovao na prethodnom Svetskom Kupu, na rang listi FIVB zadrži broj poena osvojen na prethodnom Svetskom Kupu.
Administrativni Bord FIVB doneo je odluku da se 35. Kongres FIVB održi u Buenos Airesu, u Argentini u septembru 2016. Buenos Aires je pobedio u konkurenciji Marakeša (Maroko) i Punta Kane (Dominikanska Republika). 35. Kongres FIVB će biti izborni, a tačan datum održavanja će naknadno biti saopšten.

Povezana vest:  JUNIORKE – XXIV EP 2014. – KVALIFIKACIJE, Juniorke Srbije od četvrtka u Rumi na pripremama