PIROT 2Pirot danas bio domaćin 33. „Sportskog časa – Ispravi se!“
 
U sali Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Pirotu, danas je održan četvrti ovogodišnji, odnosno ukupno 33. „Sportski čas – Ispravi se !“, sportsko – edukativni čas u okviru Projekta Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, čiji je cilj informisanje dece o deformitetima kičme i značaju sporta za psiho – fizički razvoj, kao i podizanje svesti o problemu, edukacija i usmeravanje dece na bavljenje sportom.
Više od 150 učenica i učenika u Pirotu, na času koji je organizovan uz logističku podršku ženskog i muškog OK „Pirot“, pozdravili su Emilija Đorić, predstavnik Kompanije Wiener Stadtische osiguranje, Tugomir Cvetković, direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Jelena Reljin, tehnički sekretar UOKPL, kao i promotori svečanosti: Aleksandra Božilović i Nemanja Petković, odbojkašica i odbojkaš OK „Pirot“.
Dr Aleksandar Đorđević, lekar iz Pirota, održao je predavanje o deformitetima kičme i značaju bavljenja sportom, a potom je odigrana revijalna odbojkaška utakmica, koju je sudila Ivana Đorđević, odbojkaški sudija iz Pirota.
Tokom tri sezone, od 2011, kada je počeo projekat Sportski čas – Ispravi se !“, edukativnoj nastavi je prisustvovalo više od 5000 učenica i učenika iz 29 gradova u Srbiji.
Tokom prve sezone, 2011/2012, „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 14 gradova: Beogradu, Subotici, Kraljevu, Požarevcu, Kleku, Užicu, Kragujevcu, Smederevu, Lajkovcu, Pančevu, Nišu, Vranju, Ljigu i Novom Sadu.
U okviru druge sezone, 2012/2013, edukativni „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 10 gradova: Somboru, Leskovcu, Inđiji, Jagodini, Kruševcu, Loznici, Požegi, Vršcu, Novom Pazaru i Beogradu.
U sezoni 2013/2014 „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u 5 gradova: Bačkoj Topoli, Rumi, Valjevu, Čačku i Zemunu.
U ovoj sezoni (2014./2015.), „Sportski čas – Ispravi se !“ održan je u Sremskoj Mitrovici, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu i Pirotu.
Povezana vest:  Derbi posle četiri decenije: Zvezda i Partizan za Superkup