CEV KUP 16 - LOGOSENIORKE I SENIORI – KUP CEV 2016.

Subotičanke protiv Holanđanki, „crveno – bele“ sa Čehinjama – odbojkaši Crvene zvezda protiv Finaca

U Kupu CEV 2016. nastupiće tri kluba iz Srbije: NIS Spartak iz Subotice i Crvena zvezda u ženskoj i Crvena zvezda u muškoj konkurenciji. U sedištu CEV u Luksemburgu, danas su žrebom određeni parovi u obe konkurencije.

U konkurenciji odbojkašica, NIS Spartak iz Subotice igraće u šesnaestini finala (28. oktobar i 11. novembar) Kupa CEV 2016. protiv TVT Almeloa iz Holandije. Prvi meč će se odigrati u Subotici (28. oktobar), a revanš u Holandiji (11. novembar). Trijumf protiv Almeloa, doneo bi NIS Spartak plasman u osminu finala (9. i 16. decembar) protiv pobednika duela Stinca Bakau (Rumunija) – Apolon Limasol (Kipar). Ukoliko izgube od Holanđanki, Subotičanke će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: Steinkjer (Norveška) – Rovaniemi (Finska).

Povezana vest:  SP ITALJIA 2010, Počinje šampionat sveta za odbojkaše, Srbija večeras protiv Nemačke

Odbojkašice Crvene zvezda igraće u šesnaestini finala (28. oktobar i 11. novembar) Kupa CEV 2016. protiv češkog Kralovog Pola iz Brna. Prvi meč će se odigrati u Češkoj, a revanš u Beogradu. Ukoliko eliminišu Čehinje, „crveno – bele“ će u osmini finala (9. i 16. decembar) igrati protiv pobednika dvomeča Volej Kenic (Švajcarska) – HPK Hamenlina (Finska). Ukoliko ne uspe da se plasira u osminu finala Kupa CEV, Crvena zvezda će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala (9. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016, protiv pobednika duela 2. kola: CSM Bukurešt (Rumunija) – Jedinstvo Brčko (Bosna i Hercegovina).

Povezana vest:  Crvena zvezda - Partizan 1:3

U konkurenciji odbojkaša, Crvena zvezda će u šesnaestini finala igrati protiv VaLePa Sastamale iz Finske. Prvi meč će se odigrati 4. novembra u Finskoj, dok će se revanš odigrati u Beogradu 18. novembra. Ukoliko eliminiše Fince, Crvena zvezda će u osmini finala (2. i 16. decembar) igrati protiv pobednika duela Antverpen (Belgija) – Foinikas Siros (Grčka). Ukoliko izgube od Finaca, „crveno – beli“ će takmičenja nastaviti u šesnaestini finala (2. i 16. decembar) Kupa Izazivača 2016. protiv pobednika duela 2. kola Kupa Izazivača: Anortozis Famagusta (Kipar) – Hapoel Kfar Saba (Izrael).

Povezana vest:  KADETI, KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Srbija u Harkovu sa Ukrajinom, Mađarskom, Izraelom i Litvanijom