seniori navijaci strucni stab i igraci

Grbić: Bili smo na korak od sna

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je njegova ekipa dala sve od sebe na završnom turniru Svetske lige i da mu je žao što u današnjoj finalnoj utakmici protiv Francuske to nije krunisala zlatnom medaljom.
Odbojkaši Srbije nisu danas uspeli da trijumfuju na završnom turniru Svetske lige u Rio de Žaneiru, pošto su u u finalu izgubili od Francuske sa 0:3 u setovima.
-Najžalije mi je što nismo odigrali kao što smo igrali u poslednje dve utamice, ali da nam je neko na početku rekao da ćemo igrati u finalu, sigurno je da bismo svi potpisali. Bili smo na korak od sna i žao mi je što to nismo krunisali zlatom – rekao je Grbić posle utakmice.
-Odigrali smo dobar turnir, momci su se trudili, dali sve od sebe. Mnogima je ovo prvo finale, siguran sam da će nam ovo iskustvo dobro doći za naredne mečeve – dodao je on.
Najbolji bloker turnira Srećko Lisinac rekao je da mu je drago zbog te nagrade, ali da bi se lepše osećao da je sa ekipom osvojio zlato.
-Možemo biti zadovoljni drugim mestom u Svetskoj ligi, potajno smo se nadali ali realna slika pre turnira nije bila da se nađemo na postolju. Odigrali smo sjajan turnir, kada bilo najteže vraćali smo se u meč, ali to danas nije moglo. Možda smo istrošeni od prethodnih mečeva, ali i Francuzi su imali lakši put do finalnog turnira – rekao je on.
-Drago mi je to sam dobio nagradu, ali mnogo bih se lepše osećao da smo osvojili zlato i otpevali himnu ispred Amerikanaca i Francuza. Nadam se da ćemo to uspeti sledeće godine – dodao je Lisinac.
Reprezentativac Srbije Marko Ivović rekao je da žali što je ekipa porazom završila turnir.
-Dali smo sve od sebe i trudili se, ovo je bio uspešan turnir. Sve ovo sa selektorom Nikolom Grbićem prve godine – zadovoljan sam. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali ostaje žal za izgubljenom utakmicom. Potrudićemo se da osvojimo naredno takmičenje- rekao je Ivović.

Povezana vest:  Vojvodina NS seme pobednik Kupa Srbije – 15. trofej za Novosađane