JUNIORKE pripreme

XVIII SP 2015.

Juniorke od ponedeljka u Subotici – tri prijateljske utakmice protiv Rusije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, završila je prvi deo priprema za XVIII SP 2015, koje će se odigrati u Portoriku. Posle prve faze, u Vrnjačkoj Banji, juniorke Srbije će u ponedeljak, 17. avgusta otputovati u Suboticu, gde će nastaviti sa pripremama. Marijana Boričić, prvi trener juniorki Srbije, u Subotici će na raspolaganju imati 14 igračica.
Na spisku su:

Povezana vest:  Jedinstvo u šesnaestini finala – naredni rival Pariz San Klo

TEHNIČARI: JELENA VIGNJEVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I ALEKSANDRA ĆIROVIĆ (VIZURA).

KOREKTOR: SARA LOZO (VIZURA) I BOŽICA MARKOVIĆ (BEOGRAD).

LIBERA: ALEKSANDRA TADIĆ (ITON SREM TEMPO, SREMSKA MITROVICA) I MILENA DIMIĆ (VIZURA).

BLOKERI: MAJA ALEKSIĆ (VIZURA), OLGA JEJIĆ (CRVENA ZVEZDA) I SARA VUČIĆEVIĆ (TENT, OBRENOVAC).

PRIMAČI: KATARINA MARINKOVIĆ (RADNIČKI, BEOGRAD), BOJANA MILENKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILICA ĆERANIĆ (TENT, OBRENOVAC), MARIJA VUJNOVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA) I MILKA STIJEPIĆ (CRVENA ZVEZDA).

Povezana vest:  Dinamo Azotara protiv NIS Spartaka, Kolubara i TENT u borbi za Finalni turnir

Juniorke Srbije će u Subotici odigrati tri prijateljske utakmice protiv juniorki Rusije. Rusija će u Suboticu stići u utorak, 18. avgusta, a utakmice će se odgirati u sredu, četvrtak i petak, 19, 20. i 21. avgusta.
Juniorke Srbije će potom biti domaćini Balkanskog prvenstva 2015, koje će se odigrati od 25. – 29. avgusta u dvorani „Dudova šuma“ u Subotici.
XVIII SP 2015. u konkurenciji juniorki odigraće se od 11. – 19. septembra u Kaguasu, Humakau, Hunkosu i Maunabu, u Portoriku.
Juniorke Srbije, aktuelne prvakinje Evrope, igraće u B grupi sa Kinom, Peruom i Meksikom.
U A grupi će igrati Portoriko, Rusija, Bugarska i Kuba, u C grupi će igrati Japan, Italija, Kineski Tajpeh i Egipat, a u D grupi Brazil, Turska, Dominikanska Republika i Češka.

Povezana vest:  PIONIRKE – PRVENSTVO SRBIJE 2011. –FINALNI TURNIR, TENT iz Obrenovca prvak Srbije u konkurenciji pionirki