terzic KZN7

Terzić: Imamo šanse protiv Kine

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da veruju da njegov tim može da se nosi sa Kinom u prvom kolu Svetskog kupa u Macumotu.
-Prve dve utakmice igramo sa reprezentacijama Kine i SAD, koje slove za najveće favorite na ovom takmičenju. Kina je vicešampion sveta, ali ekipa protiv koje mi igramo dobro. Ne znamo našu pravu snagu, ali sigurno ćemo imati veliki motiv da napravimo dobar rezultat. Videćemo koliko ćemo uspeti u tome – rekao je Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.
On je dodao da bi aduti Srbije u meču protiv Kine mogli da budu dobar servis i blok igra.
-Imamo svoje adute, ali da bismo pobedili, moramo da im se približimo u segmetnima u kojima su bolji od nas, pre svega u odbrani i zaštiti polja. Ako to uspemo da odradimo na visokom nivou, onda imamo šansu da odigramo zanimljivu utakmicu, jer u ostalim elementima nismo inferiorni – poručio je Terzić.
Svetski Kup je prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Na takmičenju učestvuje 12 reprezentacija, a plasman na Igre u Rio izboriće dve prvoplasirane selekcije.
Seniorke Srbije u prvoj rundi igraće u Macumotou protiv Kine, SAD, Perua, Alžira i Koreje. U drugoj rundi (Sendai) rivali će im biti Dominikanska Republika, Rusija i Japan, a u trećoj (Komaki) Kuba, Kenija i Argentina.
Utakmica između Srbije i Kine igra se sutra od 8 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Kolaković: Odlučili igrači sa klupe