Seniori OSS OKUPLJANJE 08 2016 08

Seniori otputovali u Vrnjačku Banju na pripreme

Muška seniorska reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za XXIX EP 2015, koje će se odigrati od 09. – 18. oktobra u Torinu i Busto Arsiciju, u Italiji, i Varni i Sofiji (finale) u Bugarskoj. Danas na prozivci u Hotelu M pojavilo se 13 igrača obzirom da će braća Kovačević Nikola i Uroš, kao i Srćko Lisinac dočekati ekipu večeras u Vrnjačkoj Banji.
Selektor Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, na pripreme je pozvao 16 igrača.
Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (MONCA, ITALIJA), ALEKSA BRĐOVIĆ (BELHATOV, POLJSKA) I IVAN KOSTIĆ (PARTIZAN).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SIR SEJFTI PERUĐA, ITALIJA) I SAŠA STAROVIĆ (LATINA, ITALIJA).

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (TOMIS KONSTANCA, RUMUNIJA) I NEVEN MAJSTOROVIĆ (PARTIZAN).

BLOKERI: DRAGAN STANKOVIĆ (LUBE TREJA, ITALIJA), MARKO PODRAŠČANIN (LUBE TREJA, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (BELHATOV, POLJSKA), I ALEKSANDAR OKOLIĆ (CRVENA ZVEZDA).

Povezana vest:  Kolaković: Nismo favoriti, nego tim kojih želi u London

PRIMAČI: NIKOLA KOVAČEVIĆ (PARIZ VOLEJ, FRANCUSKA), UROŠ KOVAČEVIĆ (MODENA, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (ASEKO REŠOVIJA, POLJSKA), NEMANJA PETRIĆ (MODENA, ITALIJA) I MILAN KATIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

Seniori Srbije će odmah po okupljanju u beogradskom hotelu „M“, otputovati u Vrnjačku Banju, gde će obaviti prvi deo priprema do petka, 04. septembra.
Pored muške seniorske reprezentacije, Srbiju će na
XXIX EP 2015. predstavljati i Aleksandar Boričić, predsednik OSS i prvi potpredsednik CEV, koji je određen za predsednika žirija na Prvenstvu Evrope, dok će Vladimir Simonović, međunarodni sudija iz Srbije, suditi utakmice na EP u Bugarskoj i Italiji.
Seniori Srbije će ove godine nastupiti jubilarni, 25. put na Prvenstvima Evrope. Do sada je osvojeno 10 medalja: 2 zlatne (2001. i 2011.), 1 srebrna (1997.) i 7 bronzanih (1975, 1979, 1995, 1999, 2005, 2007. i 2013.).
Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u D grupi XXIX EP 2015. u Busto Arsiciju, u Italiji, protiv Slovačke 9. oktobra od 17,30 časova. U 2. kolu, 10. oktobra, Srbija će igrati protiv Finske od 15,00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, 11. oktobra, protiv Rusije od 18,00 časova.
Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala.
Mečevi osmine finala i četvrtfinala odigraće se u Busto Arsiciju i Sofiji, a polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finalu u Sofiji.
XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, odigraće se od 09. – 18. oktobra u Torinu i Busto Arsiciju, u Italiji, i Varni i Sofiji, u Bugarskoj.

Povezana vest:  Srbija u sredu protiv Italije, u četvrtak protiv Poljske

SENIORI – XXIX EP 2015. (9. – 18. OKTOBAR) – TORINO I BUSTO ARSICIO (ITALIJA) I SOFIJA I VARNA (BUGARSKA) – RASPORED:
D GRUPA – BUSTO ARSICIO:
1. KOLO – PETAK, 9. OKTOBAR:
SRBIJA – SLOVAČKA 17,30
RUSIJA – FINSKA 20,30

2. KOLO – SUBOTA, 10. OKTOBAR:
SRBIJA – FINSKA 15,00
RUSIJA – SLOVAČKA 18,00

Povezana vest:  U Kaljariju određeni sastavi II i III divizije Gran Prija

3. KOLO – NEDELJA, 11. OKTOBAR:
SRBIJA – RUSIJA 18,00
FINSKA – SLOVAČKA 15,00

Pobednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe plasirati u osminu finala.
Po propozicijama CEV, plasman ekipa se određuje prvo na osnovu broja pobeda.
Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu broja bodova.
Ukoliko je su broj pobeda i broj bodova identični, plasman se određuje na osnovu set količnika, pa poen količnika.