seniorke Peru v Serbia

Odbojkašice Srbije na Igrama u Riju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije definitivno je obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Brazilu naredne godine pošto je jutros u Komakiju (Japan), u poslednjem kolu Svetskog kupa, savladala selekciju Argentine sa 3:2 (25:16, 25:19, 20:25, 23:25, 15:4)
Najbolje srpske košarkašice ujedno su ostvarile i najbolji plasman na Svetskom kupu, od kako učestvuju na tom takmičenju, pošto su obezbedile najmanje srebrnu medalju. Da li će to odličje možda biti i zlatnog sjaja znaće se posle poslednje utakmice na Svetskom kupu u kojoj se danas sastaju Kina i Japan.
Ukoliko pobedi Japan Srbija će osvojiti zlatnu medalju, a u suprotnom srebrnu.
Ipak, bez obzira na ishod tog duela, izabranice selektora Zorana Terzića ostvarile su osnovni cilj zbog kojeg su doputovale u Japan, a to je plasman na Olimpijske igre.
Jer, na Svetskom kupu učestvovalo je 12 reprezentacija, a samo dve prvoplasirane izvadile su olimpijsku vizu. Jedna od njih je Srbija koja je na putu do Rija ostvarila deset pobeda, savladavši SAD, Peru, Alžir, Južnu Koreju, Dominikansku republiku, Rusiju, Japan, Kubu, Keniju i Argentinu. Jedini poraz srpske odbojkašice doživele su na startu turnira od Kineskinja.

Povezana vest:  Juniorke Srbije na Svetskom prvenstvu u Portoriku