Kup Kikinde

SEDEĆA ODBOJKA – 6. KUP KIKINDE 2015.

Vasa Mijić promotor – trijumf Iskre iz Bugojna

U Kikindi je održan 6. Kup Kikinde 2015. u sedećoj odbojci u organizaciji OK invalida Feniks iz Kikinde, na kome je učestvovalo šest ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a promotor turnira je bio Vasa Mijić, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju.
Iskra iz Bugojna je treći put uzastopno slavila u Kikindi, pošto je u finalu pobedila reprezentaciju Srbije sa 2:1. Treće mesto je osvojio Maglaj, koji je u meču za treće mesto pobedio reprezentaciju Mađarske sa 2:1. U meču za peto mesto, Feniks, domaćin turnira, pobedio je Kragujevac sa 2:0.

Kikinda je još jednom bila grad sedeće odbojke! Odbojkaški Klub Invalida „Feniks“ je po 6. put organizovao međunarodni turnir u sedećoj odbojci „Kup Kikinde 2015“.
Kup Kikinde je prvi put organizovan 2009. godine. Od tada su na Kupu Kikinde su učestvovale ekipe iz Federacije BiH, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske, Poljske i naravno, iz Srbije, a Feniksovci kažu da, na žalost, njihove skromne mogućnosti nisu dozvolile da prihvate prijave ekipa iz Egipta, Kenije i Ukrajine. Na turniru su do sada nastupale reprezentacije Srbije, Mađarske, Republike Srpske i Poljske, timovi iz prestižne Premijer lige BiH, svi timovi sa vrha Mađarskog prvenstva, prvaci Super lige R.Srpske, kao i drugi jaki timovi.
Prošle subote su kikinđani imali priliku i zadovoljstvo da vide 6 odličnih ekipa: Reprezentacija SRBIJE, Reprezentacija Mađarske, KSO „Iskra“ iz Bugojna, KSO „Maglaj-Index“ iz Maglaja, KSO „Kragujevčani“ – Kragujevac i, naravno, klub domaćin. Osim kikindskih sudija je pravdu delio, sada već redovno prisutan, internacionalni sudija iz Mađarske, g-din Jožef Benko.
Na ceremoniji otvaranja je g-din Milan Živić, jedan od osnivača Feniksa, poželeo takmičarima prijatan boravak u našem gradu i dobre utakmice, a organizatorima produženje tradicije održavanja turnira. Proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vasa Mijić je već treći put promoter turnira. Sa neskrivenim oduševljenjem je primio zahvalnicu i Povelju počasnog člana OKI Feniks. U svom izlaganju se vrlo emotivno prisetio perioda sa početka sopstvene karijere i poželeo takimčarima sportsku borbu i dobro druženje.
Član opštinskog Veća Opštine Kikinda, g-din Miodrag Bulajić, je uz prikladan govor svečano proglasio turnir otvorenim uz obećanje da će Opština nastaviti da podržava ovu manifestaciju.

Povezana vest:  SENIORI – 47. KUP SRBIJE, Mladi radnik slavio posle pet setova

Na dva terena u hali SC „Jezero“ je odigrano 11 utakmica, a na kraju su po treći uzastopni put najuspešniji bili odbojkaši Iskre iz Bugojna koji su u finalu, uz minimalnu poen razliku, savladali Reprezentaciju Srbije sa 2:1. Istim rezultatom je u utakmici za bronzu Maglaj savladao reprezentaciju Mađarske. U grupnoj fazi turnira Feniks nije uspeo da iskoristi meč loptu protiv Maglaja u odlučujućem setu čime bi izborio ulazak u polufinale, pa je pobedom od 2:0 protiv Kragujevčana osvojio peto mesto. Kažu da bi verovatno protiv Maglaja izborili pobedu da su u svojim redovima imali i kapitena, ali je on standardni prvotimac reprezentacije Srbije i njihovo uigravanje za predstojeće evropsko prvenstvo je u timu bez pogovora prihvaćeno kao prioritet.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Srbija igra u Novom Sadu i Beogradu

Poredak:
1. KSO Iskra – Bugojno
2. Rep. Srbije
3. Maglaj Index – Maglaj
4. Rep.Mađarske
5. OKI Feniks – Kikinda
6. KSO Kragujevčani – Kragujevac

Domaćin je od gostiju i prisutnih dobio nebrojene iskrene pohvale za odličnu organizaciju i za okupljanje kvalitetnih ekipa, ali i priznanje za izuzetan napredak u igri u periodu od godinu dana, odnosno između dva turnira.

Povezana vest:  Vojvodina NS seme osvojila 16. titulu prvaka