OKI Feniks

OKI Feniks odbranio titulu Prvaka Srbije kolo pre kraja Lige

U nedelju 11.10.2015. godine je u sali subotičke škole „Matko Vuković“ održan tromeč drugog dela Prvenstva Srbije u sedećoj odbojci za 2015. godinu. Učestvovali su domaćin iz Subotice, beogradski KSO Smeč i kikindski OKI Feniks.
Kikinđani su u prvoj utakmici više nego lako savladali KSO Subotica. Feniks je odmah nakon nje odigrao i drugu utakmicu protiv direktnog konkurenta za prvu poziciju tima KSO Smeč iz Beograda. Feniksi su dobro otvorili utakmicu i držali prednost sve do pred sam kraj prvog seta, ali je malo opuštanje ekipe omogućilo protivnicima prvu set loptu. Kikinđani se ovde nisu pokolebali, izjednačili su rezultat i rešili set u svoju korist sa 26:24. Do kraja utakmice se ispostavilo da to je bio jedini ozbiljan otpor koji su beograđani uspeli da pokažu. Naime, nakon dramatičnog prvog, Feniks je sigurno dobio dva naredna seta sa 25:16 i na kraju pobedio sa maksimalnih 3:0 u setovima. U trećoj utakmici je KSO Smeč savladao domaćine.
Ovim pobedama su kikindski odbojkaši sačuvali prvo mesto na tabeli. Shodno činjenici da su ovi momci i dalje bez poraza u domaćem prvenstvu, a da ostale ekipe imaju bar po dva, OKI Feniks je siguran Prvak Srbije za 2015. godinu, bez obzira na rezultat preostalog kola, odnosno utakmicu protiv KSO Kragujevčani.
Iz rukovodstva kluba smo saznali da im je ove jeseni kalendar takmičenja dosta proređen, jer Prvenstvo Mađarske počinje tek narednog Januara. Ova odluka mađarskog Saveza sedeće odbojke je došla zbog bio nedostatka termina za organizaciju takmičenja, odnosno zbog muškog i ženskog prvenstva Evrope ove jeseni. Uzgred, na upravo završenom evropskom prvenstvu za muškarce u Nemačkoj je reprezentacija Srbije osvojila 9. mesto, a zlatnu medalju je osvojila reprezentacija Federacije BiH.

Povezana vest:  „Sportski čas – Ispravi se !" održan juče u Vršcu