grbicpromo 8

Grbić: Nismo potcenili Estoniju, već smo mislili na Francusku

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da njegova ekipa bila nervozna na početku današnje utakmice sa Estonijom, ali da se „resetovala“ posle 0:2 i svojom prepoznatljivom igrom zabeležila pobedu.
-Nismo potcenili protivnika, to zvuči jako ružno. Svi smo bili već u mislima na sutrašnjoj utakmici. To je veoma opasno, nismo bili koncentrisani, protivnik je igrao lepršavo i bolje i mi smo postali nervozni jer nam nije išlo, a oni su igrali dobro – rekao je Grbić posle utakmice u Busto Arsiciju.
Srbija se plasirala u četvrtfinale pošto je sa 3:2 savladala Estoniju, iako je gubila 2:0 u setovima.
-Pristup nam je otežao put do pobede, ali smo posle 0:2 sve resetovali i počeli smo da igramo onako kako znamo, bili smo odgovorniji, koncentrisaniji, bili smo tu, prisutni i zbog toga smo uspeli da napravimo rezultat koji smo napravili – kazao je Grbić.
Naredni protivnik Srbije biće Francuska, a Grbić je rekao da misli da njegova ekipa ima kvalitet da prođe dalje.
-Ako se pogleda prikazana igra u dosadašnjem delu turnira, Francuska igra bolje od nas. Ali, optimista sam, mislim da će sutra biti bolje nego danas, u smislu grešaka i pristupa. Svi će biti maksimalno orni, a sa druge strane neće biti Estonija ili Slovačka, već jedna Francuska. Mislim da moji momci imaju kvalitet da pobede Francusku i prođu dalje – rekao je Grbić.
Utakmica između Srbije i Francuske igraće se sutra od 17.30.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2013. – „CHALLENGE“ RUNDA, Za plasman u polufinale u januaru