SRBvsHOL-003

Srbija poražena u četvrtfinalu Evropskog prvesntva od Francuske

Odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je danas sa Evropskog prvenstva u Bugarskoj i Italiji, pošto je u četvrtfinalu u Busto Arsiciju poražena od Francuske sa 1:3, po setovima 22:25, 23:25, 25:14 i 20:25. Na početku utakmice ekipe su bile izjednačene, igralo se poen za poen, pa su izabranici Nikole Grbića na prvi tehnički tajm-aut otišli s prednošću od 8:7.
Ipak, Francuzi su sredinom seta vezali četiri poena, te na drugi tajm-aut otišli s prednošću od 16:13. Srbija je uspela da izjednači na 20:20, ali ne i da preokrene, pa su „trikolori“ prvi set dobili sa 25:22.
Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Posle izjednačene igre u prvom delu, Francuzi su sredinom seta napravili seriju, te poveli sa 21:17. Srpski tim je uspeo da se primakne na poen zaostatka (24:23), ali su Francuzi iskoristili drugu set loptu i poveli sa 2:0.
Ekipa Nikole Grbića je zaigrala mnogo bolje u trećem setu i već na prvi tehnički tajm-aut otišla sa šest poena prednosti (8:2). Srbija je u nastavku dobrom igrom u bloku konstatno uvećavala vođstvo, da bi na kraju taj period dobila sa 25:14.
U četvrtom setu Francuzi su podigli nivo igre i već u ranoj fazi seta su stekli tri poena prednosti. Tim Nikole Grbića nikako nije uspevao do uhvati priključak, pošto su „trikolori“ veoma dobro igrali u bloku, a i veoma snažnim napadima ostavile su primače Srbije bespomoćnim. Francuska će u polufinalu u Sofiji igrati sa boljim iz duela između Bugarske i Nemačke.

Povezana vest:  Druženje sa Andrijom Gerićem i Ivanom Miljkovićem