nikola grbic selektor 1

Grbić: Nije lepo priznati, ali Francuska je bolja od nas

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije rekao je danas da je Francska zasluženo danas pobedila njegovu ekipu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i rekao je da tim treba da nastavi da se popravlja i da radi na nedostacima.

-Mislim da su u ovom momentu i Rusija i Francuska jače ekipe od nas. Nikada to nije lepo da se prizna, ali to je nešto što ja govorim momcima od prvog dana: daj da uradimo sve što možemo, a ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas i zasluženo nas pobede, svaka čast, izgubili smo od boljih. To se desilo večeras i u tom smislu treba čestitati Francuzima jer su odigrali bolji meč od nas – rekao je Grbić nakon poraza od Francuske 3:1.
Selektor je kazao da je Francuska igrala bolje tokom većeg dela meča, osim u trećem setu i da je to “rezime cele utakmcie”.
-Ne mogu da kažem ‘jao, pogrešili smo taktički ili tehnički’…Moramo da napredujemo, da se naučimo da igramo pod pritiskom, da naučimo da igramo protiv boljih od sebe i da se ne predajemo do kraja, bez obzira što su se stvari iskomplikovale na terenu i što nam rezultat ne ide u korist – rekao je Grbić. 
-Jednostavno, to nije uvek lako uraditi. Toga sam svestan, i naravno da je to lakše uraditi protiv Estonije nego protiv Francuske ili Rusije, ali ako želimo da napravimo neki rezultat i da se borimo protiv ovih ekipa, moramo da napravimo korak napred – rekao je selektor.
Srbiju čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine.
-Mi sada treba da izvučemo pouke iz ovog turnira, da vidimo šta smo uradili dobro, šta loše. Mislim da smo ispunili predviđeni plan i sada hoću da vidim da li su plan i način na koji smo ga ispunili bio pogrešan ili je ovo naš maksimum, a nakon toga da krenemo da radimo na stvarima koje možemo da poboljšamo – rekao je Grbić.

Povezana vest:  EP ŠVAJCARSKA I NEMAČKA 2013, Prvakinje Evrope u polufinalu protiv Rusije od 17,00 časova