lopta

Vizura, Vojvodina NS Seme i još 29 igračica i igrača i 5 sudija iz Srbije u Deniz bank Ligi šampiona 2016.

U Deniz bank Ligi šampiona 2016. Srbiju će predstavljati Vizura u ženskoj i Vojvodina NS Seme iz Novog Sada u muškoj konkurenciji, ali i još 29 igračica i igrača i 5 trenera, koji će nastupati u 22 kluba iz 10 zemalja (Italija, Rusija, Turska, Poljska, Francuska, Švajcarska, Rumunija, Azerbejdžan, Slovenija, Crna Gora) i 5 međunarodnih sudija, koji će suditi utakmice elitnog odbojkaškog takmičenja u Evropi.
U konkurenciji odbojkašica, Vizura će igrati u D grupi sa Volero Cirihom iz Švajcarske, Kanom iz Francuske i Uraločkom Jekaterinburg iz Rusije. U 1. kolu, 28. oktobra, Vizura će ugostiti Kan, dok će u 2. kolu, 11. novembra gostovati u Jekaterinbrugu protiv Uraločke. Vizura će u 3. kolu, 25. novembra biti domaćin Voleru iz Ciriha, a u 4. kolu, 9. decembra će gostovarti u Cirihu. U 5. kolu, 20. januara, Vizura će ugostiti Uraločku, a u poslednjem, 6. kolu, 27. januara gostovaće u Kanu.
Odbojkaši Vojvodine NS Seme iz Novog Sada igraće u F grupi Deniz bank Lige šampiona 2016. sa ACH Volej Ljubljanom iz Slovenije, Lotos Trefl Gdanjskom iz Poljske i Modenom iz Italije. Novosađani će u 1. kolu, 4. novembra gostovati u Gdanjsku protiv Lotos Trefla, dok će u 2. kolu, 18. novembra dočekati ACH Volej iz Ljubljane. U 3. kolu, 2. decembra, Vojvodina NS Seme će gostovati u Italiji protiv Modene, dok će u 4. kolu, 16. decembra, ugostiti Modenu. Novosađani će u 5. kolu, 20. januara putovati u Sloveniju na meč sa ACH Volejom iz Ljubljane, dok će u poslednjem, 6. kolu, 26. januara biti domaćini Lotos Trefl Gdanjsku.

Povezana vest:  Poznati svi učesnici Prvenstva Evrope za juniore – žreb 19. jula u Varšavi

DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2016:
ODBOJKAŠICE (17 igračica i 4 trenera):
Maja Ognjenović (Nordmekanika Pjaćenca, Italija), Tijana Bošković (Ezačibaši Vitra Istanbul, Turska), Brankica Mihajlović (Fenerbahče Grundig Istanbul, Turska), Milena Rašić (Vakifbank Istanbul, Turska), Tijana Malešević (Igor Gorgonzola Novara, Italija), Jovana Stevanović (Pomi Kazalmađore, Italija), Stefana Veljković (Hemik Police, Poljska), Bojana Živković, Silvija Popović i Ana Antonijević (Volero Cirih, Švajcarska), Danica Radenković (PGE Atom Trefl Sopot, Poljska), Dubravka Đurić, Jovana Vesović, Marina Vujović, Darko Zakoč, Predrag Zucović i Marko Sekulić (CS Volej Alba Blaž, Rumunija), Aleksandra Crnčević (Lokomotiva Baku, Azerbejdžan), Sanja Bursać (Kan, Francuska), Zoran Gajić i Đorđe Nahod (Telekom Baku, Azerbejdžan), Olivera Kostić (Kalcit Kamnik, Slovenija).

Povezana vest:  SENIORI – GM KAPITAL KUP IZAZIVAČA, Fantastični Partizan maksimalno trijumfovao u Bakuu

ODBOJKAŠI (12 igrača i 1 trener):
Dragan Stanković i Marko Podraščanin (Kućine Lube Ćivitanova, Italija), Marko Ivović (Belogorje Belgorod, Rusija), Srećko Lisinac i Mihajlo Stanković (PGE Skra Belhartov, Poljska), Nemanja Petrić i Miloš Nikić (Modena, Italija), Nikola Rosić (Dragons Lugano, Švajcarska), Konstantin Čupković (Tur, Francuska), Lazar Ćirović, Aleksandar Ivković i Slobodan Boškan (Budvanska Rivijera Budva, Crna Gora), Goran Škundrić (Tomis Konstanca, Rumunija).

Povezana vest:  Atanasijević pozitivan na korona virus

U Deniz bank Ligi šampiona 2016. sudiće 5 sudija iz Srbije: Vladimir Simonović, Goran Gradinski, Ivan Lazarević, Mirko Janković i Anđelko Popović.