Izvrsni odbor CEV

Održan prvi sastanak novog Izvršnog odbora CEV

U prostorijama Evropske odbojkaške konfederacije, u Luksemburgu, uoči svečanosti „Na putu do Rija“, održan je prvi sastanak novog Izvršnog odborca CEV, kojim je predsedavao Aleksandar Boričić, predsednik OSS i predsednik CEV.
Predsednik Boričić je na sastanku naglasio neophodnost čvršće saradnje sa Evropskim olimpijskim komitetom, Evropskom unijom, kao i ostalim članovima Evropske asocijacije timskih sportova.
Novo rukovodstvo CEV se zalaže na unapređenje interakcije i komunikacije sa Nacionalnim federacijama, klubovima, medijima, ali i sa igračima i trenerima, u duhu transparentnosti, uzajamnog razumevanja i srpemnosti da sasluša njiove predloge. Posebno je naglašeno da CEV mora biti siguran da su u centru pažnje igrači i treneri, jer to zaslužuju kao glavni akteri u odbojci. Na sastanku Izvršnog odbora CEV je istaknuto da se focus mora staviti na sport, a ne na politička i administrativna pitanja.
Budućnost Evropskih Kupova i Evropskih prvenstava biće analazirani sa svim učesnicima, sa željom da se definišu najbolji predlozi i formati takmičenja, koji će biti atraktivni za sponzore i predstavljati pravu marketinšku orijentaciju za promociju vrhunske odbojke.

Povezana vest:  "Odbojka spojila" reprezentativce Srbije i Klub sedeće odbojke Smeč iz Beograda u Knez Mihailovoj

– Vreme je za promene u Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji. Svečanost „Na putu do Rija“ je pokazala da smo otvorili vrata svim članovima naše odbojkaške porodice sa željom da unapređujemo odbojku i pokažemo da želimo pravu komunikaciju sa svima. Ovo je samo početak jednog dugog puta, ali sam ubeđen da ćemo svi zajedno promeniti imidž i generalni pogled na Evropsku odbojkašku konfederaciju i otvoriti novu eru u odbojci i beach – volley u Evropi. – istakao je Boričić.

Povezana vest:  SENIORKE – XVII SP 2014., Milano domaćin finala SP – utakmice i u Rimu, Trstu, Modeni, Veroni i Bariju – saopšten sistem takmičenja

Naredni sastanak Izvršnog odbora i Administrativnog Borda CEV planiran je za mart 2016.